Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Elektrik faturalarında devrim: Tüm aboneleri kapsayan yeni sistem

Elektrik faturalarında devrim: Tüm aboneleri kapsayan yeni sistem

EPDK'nin yeni düzenlemesiyle tüm elektrik sayaçları değişiyor. Yeni sistemle birlikte elektrik faturaları tamamen yeniden şekillenecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektrik faturalarında devrim: Tüm aboneleri kapsayan yeni sistem
KAYNAK: Haber Merkezi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından duyurulan yeni düzenleme kapsamında, tüm elektrik aboneleri için önemli bir değişiklik öngörülüyor. Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) ile birlikte, elektrik sayaçlarına entegre edilecek yazılım sayesinde, enerji tüketim verileri anlık olarak izlenebilecek ve saklanabilecek. Bu yeni sistem, mobil uygulamalar aracılığıyla abonelerin tüketim verilerini takip etmelerine olanak tanıyacak.

Elektrik Faturaları ve Tüketim Analizi

MASS sistemi, Elektrik Dağıtım şirketlerinin faturalarını mobil uygulama üzerinden oluşturmasına imkan sağlayacak. Aboneler, günlük ve aylık ortalama elektrik tüketimlerini inceleyebilecek ve aşırı tüketim durumlarında potansiyel kaçak uyarıları alabilecekler. Kullanıcıların tüketim sınırlarını aşmaları durumunda, benzer profildeki diğer kullanıcıların tüketim düzeyleriyle karşılaştırma yapılacak ve gerekli uyarılar yapılacak.

Sınırlama ve Uyarı Sistemleri

Yeni sistem ile aşırı elektrik tüketimi durumunda abonelere kaçak uyarıları gönderilecek ve enerji tüketimini kontrol altında tutmak adına belirli sınırlamalar getirilebilecek. Kullanıcıların sınır aşımı tespit edildiğinde, benzer profildeki diğer kullanıcıların tüketim düzeyleri dikkate alınarak karşılaştırma yapılacak ve bilgilendirme sağlanacak.

Elektrik faturalarında devrim: Tüm aboneleri kapsayan yeni sistem

Şikayet ve Talep İşlemleri

Abonelerin elektrik sisteminden etkilenme durumlarına yönelik yıllık kesinti süreleri ve sayıları karşılaştırılabilecek. Mobil uygulama üzerinden bildirimli ve bildirimsiz kesintilere anlık bilgi sağlanacak, ayrıca şikayet ve talepler de mobil uygulama aracılığıyla alınacak.

Elektrik Sayacı Değişimi ve Uyum Süreci

MASS düzenlemesi kapsamında, arıza nedeniyle değiştirilmesi gereken sayaçlar ile kaçak elektrik şüphesi bulunan sayaçlar öncelikle değiştirilecek. Sistem devreye alındıktan sonra zamanla tüm sayaçların değiştirilmesi ve yeni sisteme uyumlu sayaçların hızla devreye alınması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye obezitede Avrupa birincisi ! Obeziteye karşı ne yapılmalı?

Türkiye obezitede Avrupa birincisi ! Obeziteye karşı ne yapılmalı?