Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem E-Devlet'te yeni dönem: Birçok özellik hizmette!

E-Devlet'te yeni dönem: Birçok özellik hizmette!

E-Devlet'te yeni bir hizmet devreye girdi. 10'dan fazla kurumun varis-muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
E-Devlet'te yeni dönem: Birçok özellik hizmette!
MUHABİR: Süleyman Gezici

Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet'te yeni bir hizmetin başlatıldığını duyurdu. Yılmaz, "10'dan fazla kurumumuzun varis- muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplanarak bütünleşik hizmet oluşturduk" dedi.

Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, e-Devlet'in 7 binden fazla hizmetin sunulduğu ve yaklaşık 64 milyon kullanıcı tarafından kullanılan bir platform haline geldiğini belirtti. Yılmaz, "e-Devlet Kapısı'na giriş sayısı, geçen yıl 3,5 milyarı aşarken, aynı rakama bu yılın ekim ayında ulaşılmıştır. Yıl sonu hedefi ise 4,5 milyar giriş sayısını aşmaktır" dedi.

Yılmaz, e-Devlet'in uluslararası endekslerde de başarısını kanıtladığını belirterek, "Avrupa Komisyonu'nun 2023 yılı 'e-Devlet Kıyaslama Raporu'nda 10 sıra yükselerek 35 ülke arasında 10'uncu sırada yerimizi almış bulunmaktayız" diye konuştu.

Yılmaz, yeni bir dijital hizmetin e-Devlet'ten verilmeye başlandığını bildirerek, "10'dan fazla kurumumuzun varis- muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplanarak bütünleşik hizmet oluşturmuş durumdayız. Bugün itibarıyla vatandaşlarımızın kullanımına açılıyor, hayırlı olsun" dedi.

Yılmaz, toplantıda engelli vatandaşlar için sunulabilecek yeni dijital hizmetler ve düzenlemeler hakkında da değerlendirmeler yapılacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ortadoğu depremle sallandı! Sınır ötesinde binlerce ölü

Ortadoğu depremle sallandı! Sınır ötesinde binlerce ölü