Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Dikkat, orman yangını çıkabilir!

Dikkat, orman yangını çıkabilir!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Valiliği 13-17 Temmuz tarihleri arasında orman yangını riski bulunduğu duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dikkat, orman yangını çıkabilir!

 2 yıl önce Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınını yaşayan Antalya’da yangın alarmı verilirken Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, geçtiğimiz aylarda ‘Önlemlerimizi aldık’ ifadelerini kullanmıştı.

Antalya genelinde hava sıcaklıklarının tahmini 40-45 derece ve havanın kuru olmasıyla birlikte rüzgarın yol açabileceği orman yangını riski yetkilileri alarma geçirdi. 13-17 Temmuz tarihleri arasında orman yangını riski bulunduğu belirtti. Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici geçtiğimiz aylarda verdiği demeçte, “Geçen yılki hava gücümüz kentimizde aynı şekilde devam edecek. Farklı olarak bir büyük uçak daha gelebilir. 190 tane yangın söndürme aracımızla 108 yerde yangın hazırlıklarımızı tamamladık. 8 adet orman yangın havuzu oluşturduk. Hem hava hem kara araçları daha kolay su alabilecek. Her personelimizin eğitimini başarılı şekilde yaptık” ifadelerini kullanmıştı.

“VATANDAŞ TEDBİRLİ OLSUN”

 Antalya Büyükşehir Belediyesi , “Meteorolojik değerlendirmelere göre Antalya genelinde sıcak ve kuru havanın önümüzdeki günlerde etkili olması tahmin edilmektedir. En yüksek sıcaklık (45-40 2023 derece), en düşük nem (20-10%) ve zaman zaman rüzgarın (kuzeyli yönlerden 60-40 km/s) esmesi beklenmektedir. Sıcak ve kuru hava ile birlikte rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz” mesajını sosyal medya üzerinden duyurdu.

met

“HAVA KURU VE SICAK”

Antalya Valiliği de sosyal medya ve resmi sitesi üzerinden, “Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgide; Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Antalya çevrelerinde sıcak ve kuru havanın önümüzdeki günlerde etkili olması tahmin edilmektedir. En yüksek sıcaklık (40-45 °C), en düşük nem (%10-20) ve zaman zaman rüzgarın (kuzeyli yönlerden 40-60km/s) esmesi beklenmektedir. Beklenen sıcak ve kuru hava ile birlikte rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur” paylaşımında bulundu.

Web yakalama_13-7-2023_165551_twitter.com

FELAKETİ YAŞAMIŞTIK

Antalya valiliğinin ve Antalya büyükşehir Belediyesinin bu uyarınsan sonra akıllara büyük Antalya yangını geldi. Antalya'da 28 Temmuz 2021'de tarihinde 4 noktada başlayıp, 10'uncu günde söndürülen orman yangınlarını sonucunda, Manavgat'ta 56 bin 663 hektar alan kül olmuştu. Can ve mal kaybının yaşandığı yangın tarihe Türkiye’nin en büyük orman yangını olarak geçti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ümit Özdağ: “Aynı Ruh, aynı heyecanla 57. Alayın yolundan”

Ümit Özdağ: “Aynı Ruh, aynı heyecanla 57. Alayın yolundan”