Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem "Cumartesi Anneleri bizimdir"

"Cumartesi Anneleri bizimdir"

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Diyarbakır Anneleri gibi Cumartesi Anneleri de bizimdir. 957 haftadır evlatlarını arayan annelerin keyfi olarak gözaltına alınması asla kabul edilemez. Annelerimizin derhal serbest bırakılması gerekiyor; aksi takdirde sağlık sorunları nedeniyle geri dönüşü olmayan sıkıntılar yaşamaları kaçınılmaz olacaktır. Sayın yetkililere sesleniyorum, annelere zarar vermekten kaçının" şeklinde bir açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Cumartesi Anneleri bizimdir"

Gözaltında kaybolan yakınlarının akıbetini öğrenmek ve sorumluların yargılanmasını talep eden Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'nda düzenledikleri oturma eylemi 957. haftada da polis tarafından engellendi. Eylem sırasında en az 47 kişi gözaltına alındı.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eylemlerinin yasaklanmasına ilişkin verdiği "ihlal" kararının ardından, Cumartesi Anneleri 957. haftada da meydana karanfil bırakarak oturma eylemi yapmak istedi.

Ancak ara sokaklardan meydana ulaşmak isteyen Cumartesi Anneleri ve onlara destek veren insan hakları savunucuları polis tarafından ablukaya alındı. Eylemi takip eden gazeteciler alandan uzaklaştırıldı ve en az 47 kişi polis müdahalesiyle gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Galatasaray Meydanı'nda 16. kez gözaltına alınıyoruz. Anayasa'nın emredici hükümlerini uygulayın; keyfi ve dayanaksız iddialarla, hukuk dışı yöntemlerle Cumartesi Anneleri'ni engellemeye son verin" ifadelerine yer verildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, şu açıklamayı yaptı:

"Uzun yıllardır kayıp çocuklarını arayan ve demokratik haklarını kullanmaya çalışan Cumartesi Anneleri, yine haksız yere gözaltına alındı. İktidar olarak, bu annelerin evlatlarını bulamadığınız gibi, yaşları nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşayan bu anneleri gözaltına alarak büyük bir hata yapıyorsunuz.Diyarbakır anneleri gibi Cumartesi Anneleri de bizimdir. 957 haftadır evlatlarını arayan annelerin anti-demokratik şekilde gözaltına alınması kesinlikle kabul edilemez. Annelerimizin derhal serbest bırakılması gerekiyor; aksi halde sağlık sorunları nedeniyle geri dönüşü olmayan sıkıntılar yaşamaları kaçınılmaz olacaktır. Sayın yetkililere sesleniyorum, annelere zarar vermekten kaçının."

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ARAÇ LASTİĞİNDE UY*ŞTURUCU REZERVİ

ARAÇ LASTİĞİNDE UY*ŞTURUCU REZERVİ