Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Çocuklarının sıralarında okuma yazma öğreniyorlar

Çocuklarının sıralarında okuma yazma öğreniyorlar

Elazığ'da, çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenememiş olan vatandaşlar, şimdi Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslara katılarak okuma yazma öğreniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuklarının sıralarında okuma yazma öğreniyorlar

Elazığ'da, çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenememiş olan vatandaşlar, şimdi Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslara katılarak okuma yazma öğreniyor. Farklı hayalleri olan kursiyerler, bu hayalleri gerçekleştirmek için öğretmenlerini büyük bir istek ve özveriyle dinliyorlar.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 6 farklı okuma-yazma kursu açarak yaklaşık 100 kişiyi eğitime başlattı. Bu vatandaşlar, zamanında ailelerinin okula göndermemesi veya kırsal bölgelerde öğretmen eksikliği nedeniyle okuma yazma öğrenememişler. Ancak şimdi bu kurslara akın ediyorlar. Yaşları ilerlemiş olmasına rağmen, ilkokul sıralarına oturan bu kadın ve erkekler, öğrenmenin ve okumanın yaş sınırlaması olmadığını kanıtlıyorlar. Aldıkları diplomalarla bazıları üniversiteye gitmeyi düşlerken, diğerleri devletten alacakları destekle iş yerleri açmayı, ehliyet almayı hedefliyorlar. Öğretmenlerini büyük bir özveriyle dinleyen kursiyerler, adeta çocukluklarında yaşayamadıkları duyguları bu sıralarda deneyimliyorlar.

20231024aw059838-0

Okuma yazmanın bir yaş sınırlaması yok

Nedret Kılıçtepe (39), ailesinin okumaya göndermediğini belirterek, "Biz 10 kardeştik ve ailemizin imkanları yeterli olmamış olmalı. Bu yaştan sonra kendimizi geliştirmek istedik. Öğretmenimize de bayılıyoruz. Burada pek çok şey öğrendik. Bu öğrendiklerimiz bizi mutlu ediyor. En azından ilkokul diplomasına sahip olmak istiyoruz. Okuma yazmanın bir yaş sınırlaması yok. Haberlerde 70 yaşındaki bir kadının üniversite kazandığını gördüm. Biz de başarabiliriz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi'ne ücretsiz olarak katılabiliyoruz

Filiz Can (38), geçmişte kırsal bir alanda yaşadıklarını ve öğretmenlerin sürekli değiştiğini söyledi. Bu nedenle okuma yazma öğrenemediklerini ifade etti. Şu an ehliyet almayı hedeflediğini belirten Can, "En azından ilkokul diploması gerekiyor. Bu nedenle kursa katıldım. Birinci kademe sertifikamı aldım ama ikinci kademe gerekiyor. Okuma yazmanın yaş sınırlaması olmadığını düşünüyorum. Buradaki eğitim çok iyi gidiyor. Halk Eğitim Merkezi'ne ücretsiz olarak katılabiliyoruz" dedi.

20231024aw059838-6

Çocukken biraz yaramazdım ve bu nedenle okumayı öğrenemedik

Zülfü Polat (39), geçmişte bir yere gittiğinde zorlandığını ve arkadaşlardan yardım istediğini ifade ederek, kursa katılma kararı aldığını belirtti. Gece bekçiliği yaparken gündüz okuma yazma kursuna katıldığını söyleyen Polat, "Öğretmenimiz çok iyidir. Kursa katılan arkadaşlarımız başarılı olmaya çalışıyorlar. Çocukken biraz yaramazdım ve bu nedenle okumayı öğrenemedik" dedi.

KOSGEP'ten destek alarak iş yeri açmayı düşünüyorum

Çiğdem Cirit (39), babasının kendisini okula göndermediğini ve ailelerinin büyük bir iş yükü altında yaşadığını dile getirdi. Şimdi ise okuma yazma konusunda büyük bir heves taşıdığını ifade eden Cirit, "Öğretmenimiz harika ve her birimiz çok memnunuz. KOSGEP'ten destek alarak iş yeri açmayı düşünüyorum. Bu nedenle kursa katıldım. Halk Eğitim Merkezi'nden ve öğretmenimizden çok memnunuz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kirli Sepeti hangi sitede çekiliyor? Kirli Sepeti dizisi nerede çekildi villaları nerede?

Kirli Sepeti hangi sitede çekiliyor? Kirli Sepeti dizisi nerede çekildi villaları nerede?