Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Cezaevinde ihlal!

Cezaevinde ihlal!

Sık sık sivil toplum örgütlerinin ‘insan hakları ihlali’ iddiasına konu olan Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde iddiaya göre 35 yaşındaki bir tutuklu hastanede tedavisine devam edilmediği için bacağını kaybetmekle karşı karşıya kaldı. Yarası enfeksiyon kapan tutuklunun ailesi “Bacağı kesilirse bunun hesabını kim verebilir?” diye isyan etti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cezaevinde ihlal!

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında sol bacağından ameliyat olan İlhan Koca isimli tutuklu, tedavisine hastanede devam edilmediği için bacağını kaybetmekle karşı karşıya kaldı. Annesinin savcılığa sözlü şikayeti ile savcının ‘hastanede tedavi edilecek’ talimatı da işe yaramadı. Koca’nın bacağını kaybetme riski bulunduğu kaydediliyor

Antalya Döşemealtı L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 35 yaşındaki İlhan Koca’nın cezaevi komutanının ‘hastanede değil, cezaevinde tedavi edilmesi’ yönünde kağıt imzalatması sonucu aylardır iltihaplanan yarasıyla zor günler yaşadığı öğrenildi.

İddiaya göre damar tıkanıklığı nedeniyle sol bacağından ameliyat olan İlhan Koca, Kasım 2022’de yapılan ameliyatı sonrası cezaevi komutanının ‘hastanede değil, cezaevinde tedavine devam edilir’ diyerek kağıt imzalatması sonrası cezaevine götürüldü. Ancak cezaevi koşullarında ameliyat yeri iltihaplandı ve yarası açıldı. Defalarca ‘Hastanede tedavi olmak istiyorum’ diyen Koca’nın hastaneye götürülüp yatışının yapılmasına ne cezaevi yönetimi ne de hastane yönetimi onay verdi.  

ANNESİNİN ŞİKAYETİ DE SONUÇ GETİRMEDİ

Edinilen bilgiye göre İlhan Koca’nın annesi Fetane Koca’nın savcılığa sözlü şikayette bulunması sonrası savcı talimat verdi. Ancak iddiaya göre savcının ‘hastanede tedavisi yapılacak ve hastanede yattığı sürece asker başında bekleyecek’ talimatı da işe yaramadı. Koca’nın hastaneye yatışı hala yapılmazken İlhan Koca’nın ağabeyi İrfan Koca, “Hastanede kurul toplanması bahanesi ile oyalanmaktayız. Geç gelen kararla kardeşimin ayağı kesilirse bunun hesabını kim verebilir?” diye isyan etti. Aile konuyla ilgili olarak hukuki haklarını kullanmak üzere hazırlığa başladı.

Songül Başkaya

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Yurttaş geçinemiyor”

“Yurttaş geçinemiyor”