Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Can Atalay'ın dosyası Yargıtay'da

Can Atalay'ın dosyası Yargıtay'da

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın dava dosyası, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ancak mahkeme tarafından dosya hakkında bir karar verilmeyerek Yargıtay'a gönderilmesine karar verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Can Atalay'ın dosyası Yargıtay'da
KAYNAK: İHA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın dava dosyası, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ancak mahkeme tarafından dosya hakkında bir karar verilmeyerek Yargıtay'a gönderilmesine karar verildi. Mahkeme kararında, "Oluşan yeni hukuki durum karşısında Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nce yeni bir değerlendirme yapılmasının zorunlu olduğu anlaşıldığından dosya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TİP Milletvekili Can Atalay, Gezi Parkı davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklanmıştı. Ancak seçimle milletvekili seçildikten sonra 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının ihlal edildiğini iddia ederek Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. AYM, oy çokluğuyla hak ihlali olduğuna karar verdi ve Atalay'ın yeniden yargılanması gerektiğine hükmetti. Bunun yanı sıra 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Can Atalay

Yargıtaya gidecek

Bu kararın ardından, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı Yargıtay'a gönderme kararı aldı. Mahkeme kararında, başvurunun Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin tahliye talebini reddettiği döneme dayandığı ve bu nedenle Yargıtay'ın yeni bir değerlendirme yapması gerektiği vurgulandı. Bu durumda dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Barosu’ndan Öğretmen'in Gözaltına Alınmasına Tepki!

Antalya Barosu’ndan Öğretmen'in Gözaltına Alınmasına Tepki!