Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Basın Konseyi'nden saldırıya tepki

Basın Konseyi'nden saldırıya tepki

Basın Konseyi, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’ün, yaptığı haberler nedeniyle sokak ortasında saldırıya uğrayıp öldüresiye dövülmesini kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Basın Konseyi'nden saldırıya tepki

Basın Konseyi'ndan yapılan açıklamada "Gazeteci Sinan Aygül’ün, yaptığı haberler nedeniyle sokak ortasında saldırıya
uğrayıp öldüresiye dövülmesini şiddetle kınıyoruz. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan meslektaşımız Sinan Aygül, Tatvan’da sokakta yürürken, 'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin' diyen bir belediye personeli ve polisin saldırısına uğramıştır. Tekme tokat dövülerek kanar içinde bırakılan meslektaşımızı kurtarmak için müdahale etmek isteyen çevredekilere, polis memuru silah göstererek engel olmuştur. Dakikalarca dövülen ve kanlar içinde kalan meslektaşımız Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alınmıştır. Olay son derece vahimdir. Gazetecinin yaptığı haberlerden dolayı kentin göbeğinde güpegündüz saldırıya uğraması ve canına kastedilmesi asla kabul edilemez. Bu saldırı, meslektaşımızın şahsında demokrasiye, ifade ve basın özgürlüğüne yöneliktir; halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının gaspıdır" denildi. 

HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALSINLAR
Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Saldırgan belediye personeli ve polis memuru ‘silahla kasten yaralama’ suçundan
tutuklanması olumlu, ancak yeterli değildir. Kamu görevlisi olan iki zorbanın ve varsa azmettiricilerin ortaya çıkartılarak hak ettikleri cezayı almaları gerekir. Basın Konseyi olarak, yerelde güç koşullarda gazetecilik yapan meslektaşlarımızı
hedef alan saldırıların artmasından derin endişe duyuyor, yetkilileri bir an önce gereken önlemleri almaya davet ediyoruz."

Kamer Durdu 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uçakta fenalaşan yolcu hayatını kaybetti

Uçakta fenalaşan yolcu hayatını kaybetti