Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Basın Konseyi'nden Instagram açıklaması: Keyfi yasaklamalar demokrasiyle bağdaşmaz

Basın Konseyi'nden Instagram açıklaması: Keyfi yasaklamalar demokrasiyle bağdaşmaz

Basın Konseyi, Instagram ve Anayasa Mahkemesi'nin internet sitesine getirilen erişim engelinin ifade özgürlüğü ihlali ve sansür olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Basın Konseyi'nden Instagram açıklaması: Keyfi yasaklamalar demokrasiyle bağdaşmaz
KAYNAK: Haber Merkezi

Basın Konseyi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından katalog suçları gerekçe gösterilerek milyonlarca kullanıcının ve kamu yöneticisinin erişim sağladığı Instagram’a getirilen erişim engelini eleştiren bir açıklama yaptı. Konsey, bu engelin ifade ve basın özgürlüğünün ihlali olduğunu vurguladı.

'Halkın Haber Alma Hakkı İhlal Ediliyor'

Basın Konseyi'nin açıklamasında, erişim engelinin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını kısıtladığı ifade edildi. İktidarın talimatıyla yapıldığı anlaşılan yasaklamanın sadece Instagram ile sınırlı kalmadığı, Anayasa Mahkemesi internet sitesindeki bir karar duyurusunun da karartıldığı belirtildi. Konsey, bu durumu basın özgürlüğüne yönelik açık bir müdahale olarak değerlendirdi.

'Keyfi Yasaklamalar Demokrasiyle Bağdaşmaz'

Basın Konseyi, 'Demokrasiyle yönetilen hiçbir ülkede, 'ben yaptım oldu' denilerek keyfi getirilen bu tür yasaklamaların ve sansürün asla yeri yoktur.' şeklinde tepki gösterdi. Türkiye’nin uluslararası İfade ve Basın Özgürlüğü, Demokrasi, Hukukun Üstünlüğü endekslerinde daha da gerilemesine neden olacak yasaklamaların son bulması gerektiğini vurguladı.

Basın Konseyi'nden Instagram Açıklaması Keyfi Yasaklamalar Demokrasiyle Bağdaşmaz 2

Görevi Kötüye Kullanma Uyarısı

Konsey, Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesi kapsamında yer alan görevi kötüye kullanma suçunun varlığına dikkat çekti. Bu kapsamda, her Türk vatandaşının yasaklamalara karşı çıkmasının bir hak ve görev olduğunu belirtti. Basın Konseyi, yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2023 model Volkswagen Golf

İcradan satılık 2023 model Volkswagen Golf