Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem BAKANLIKTAN 4 SUÇ DUYURUSU

BAKANLIKTAN 4 SUÇ DUYURUSU

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Ramazan ayında üretim, toplu tüketim ve satış yerlerine başta ramazan kumanyaları ve iftariyelikler olmak üzere gıda denetimlerini yaptığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BAKANLIKTAN 4 SUÇ DUYURUSU

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Ramazan ayında gıda ve yem ile ilgili faaliyet gösteren 184 bin 711 üretim, satış ve tüketim yerlerine yönelik denetim ve kontrolleri yaptığını duyurdu. Denetimler sonucunda işletmelere bin 158 adet idari para cezası uygulandığı, 4 işyeri için ise savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.   

Bu kapsamda, Ramazan ayında ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yerlerinde 7 bin 435, unlu ürünler üretim ve satış yerlerinde 15 bin 79, şekerleme üretim ve satış yerlerinde bin 639, pastacılık ürünlerine ait işyerlerinde 6 bin 677, toplu tüketim ve satış yerlerinde ise 153 bin 881 olmak üzere Türkiye genelinde toplam 184 bin 711 denetim gerçekleştirildiğini bildirdi.

Denetimler sonucunda işletmelere bin 158 adet idari para cezası uygulandığı, 4 işyeri için ise savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı. Bu cezaların ağırlıklı olarak “bozulmuş, son tüketim tarihi geçmiş ürünler, kayıt yaptırmadan faaliyette bulunan işletmeler, hijyen kurallarına aykırılık ve Türk Gıda Kodeksine uygunsuzluktan” dolayı uygulandığı kaydedildi.

Vatandaşların gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerini Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ALO 174 Gıda Hattı’na bildirebileceği açıklandı.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
6,5 YILIN HESABINI KİM VERECEK?

6,5 YILIN HESABINI KİM VERECEK?