Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Atatürk'e yapılan saygısızlık UCİM'i ikiye böldü

Atatürk'e yapılan saygısızlık UCİM'i ikiye böldü

İmam Hatip Lisesi’nde çekilen görüntülerde 17 yaşındaki bir öğrencinin Atatürk’e hakaret etmesi gündemde tartışmalara yol açarken kimin yargılanması gerektiği UCİM'i ikiye böldü.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atatürk'e yapılan saygısızlık UCİM'i ikiye böldü

KAMER DURDU

Marmara İmam Hatip Lisesi'nde bir öğrencinin kitaptan kopardığı Atatürk fotoğrafına hakaret ve saygısızlık yaptığı anlar infial yarattı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki yağarken birçok kişi şahsın yakalanması için Emniyet birimlerini göreve çağırdı. O görüntülere tepki gösteren UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Genel Başkanı Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan sosyal medya hesabından kimin yargılanması gerektiği üzerine fikir ayrılığı yaşadı. 

EBEVEYN Mİ CEZA ALMALI YOKSA ÇOCUK MU?

17 yaşındaki A.E.S.'nin küçük olduğu için birçok haber kanallarında ismi ve yüzü sansürlenerek servis edildi. Sosyal medya üzerinden çokça tepki alan ve öğrencinin yargılanması gerektiğini düşünen vatandaşlara UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Genel Başkanı Saadet Özkan destek verirken; Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan çocuğun ebeveynleri hakkında yetkili kurumların suç duyurusunda bulunması gerektiğini savundu.

YÜCEL CEYLAN: BU ÇOCUK DAHA 17 YAŞINDA

asda-3

UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk'ün posterine hakaret edip fiili saldırıda bulunan İmam Hatipli A.E.S için "Bu çocuk 17 yaşında. Sosyal medyada çokça paylaşıldı,Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal paşaya yaptığı büyük saygısızlık. Yetkili kurumlar derhal çocuğun ebeveynleri ile ilgili suç duyurusunda bulunmalı. Atatürk sevgisi ve saygısı öncelikle ailenin vermesi gereken öğretidir..." şeklinde açıklama yaptı.

SAADET ÖZKAN: O DENGESİNİ KAYBETMİŞ ÇOCUĞA UMARIM KAMU YARARINA BİR CEZA KESİLİR VE İNSANLAŞIR

zdds

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk'ün posterine hakaret edip fiili saldırıda bulunan İmam Hatipli A.E.S için Yücel Ceylan'ın aksine bir fikir savundu. Saadet Özkan "Tarihini bilmeyen, Atalarına saygı ile büyütülmemiş, saygın yetişmemiş, ahlaki değerlerden yoksun, ilim irfan sahibi olmayan, sadece bir yerde olsun da ne olursa olsun dediğimiz, gözden çıkardığımız bu çocukların bir istikbali olmayacak. Onlar öfke ve nefretlerini bugün Atalarımıza yarın eşlerine ve çocuklarına yansıtacaklar. Onları sözde eğitim adı altında bir yerlere alt alta üst üste sıkıştırırsak, onlara inancın felsefesini, vicdanlı olmayı, merhameti ve özsaygıyı öğretmezsek tüm değerlerimize zarar veririz. Bu çocuk ve bu çocuk gibileri bu hale getiren aklı fukaralar gencecik zihinlere karanlığın zehrini aşılamışlar. Bizler toplumuna faydalı, temiz düşünen, sözleri ile bir fikri münazara edebilen çocuklar yetiştirmeliyiz. Düşünün bu kaba gencin sınıfındaki iyi ahlaklı çocuklar buna katlanmak zorunda, okullarda bu tarz çocuklar akran zorbalığı konusunda tehlike saçarlar. Başarılı olan çocuklar ise yüzdelik dilimde en iyi üniversiteleri kazanıp başka ülkelerin bilimi ve ilimine hizmet etmek için ülkemizden gitmeyi tercih etmek zorunda kalırlar. Hepimiz bu talihsiz durumların önüne geçmeli evlatlarımızı korumalıyız. O dengesini kaybetmiş çocuğa da umarım kamu yararına bir ceza verilir ve insanlaşır" şeklinde yorumda bulundu.

VALİLİK GÖZALTINA ALINDIĞINI DUYURDU 

Marmara İmam Hatip Lisesi'nde bir öğrencinin kitaptan kopardığı Atatürk fotoğrafına hakaret ve saygısızlık yaptığı anlar kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki yağarken birçok kişi şahsın yakalanması için Emniyet birimlerini göreve çağırdı. İstanbul Valiliği öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada “20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır. Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır” denildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da cep telefonu yüzünden kaza: 2 yaralı

Antalya'da cep telefonu yüzünden kaza: 2 yaralı