Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalyalı şoförler: Ulaşım esnafı perişan

Antalyalı şoförler: Ulaşım esnafı perişan

14 Mayıs seçimleri sonrası neredeyse iki kat artan akaryakıta bu gece yarısı da 1 TL zam geldi. Başta ulaşım esnafı olmak üzere tüm yurttaşların canını yakan akaryakıt zammını eleştiren Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Esnafımız perişan halde” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalyalı şoförler: Ulaşım esnafı perişan

Arda KIR

Antalya’da 22 Haziran tarihinde taksimetre ücretlerine yüzde 25 zam gelmişti. Açılış 14 TL, kilometre ücreti 18 TL, indi bindi ise 50 TL olmuştu. 22 haziranda yapılan zammın ardından akaryakıta gelen ağır zamlar sonrası taksici esnafı zarar etmişti. 22 Haziran’da yapılan zamdan bir buçuk ay sonra ise  akaryakıt zamları yüzünden taksimetreye yüzde 42 zam yapılmıştı. Son taksimetre tarifesinde ise açılışı 14 TL’den 20 TL’ye, kilometre ücreti 18 TL’den 25 TL’ye indi bindi ise 50 TL’den 60 TL olmuştu. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan Akaryakıt zamları bu şekilde devam ederse yeni bir güncelleme olacağını belirtti. Antalya’da ki özel halk otobüslerine ise geçtiğimiz ay yüzde 56 zam yapılmıştı. 9 TL 60 kuruş olan tam ücret 15 TL’ye, 4 TL olan öğrenci ücreti 6,5 TL’ye, 8 TL 40 kuruş olan indirimli ücret ise 14 TL’ye yükselmişti. Bu fiyat artışının akaryakıt zamları yüzünden eridiğini belirten Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan ise taksimetre ücret değişikliğini örnek göstererek, “Otobüslerimize de zam yapılmalı. Bununla ilgili talebimizi yetkili kurumlara ilettik” dedi.

otobüs-1

“NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ”

Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Biz ilk zam kararını almadan önce akaryakıtın litresi 23 TL idi şu an 39 TL. İlk zamdan sonra akaryakıta büyük bir zam geldi ve mecburen ikinci kez taksimetre ücretlerini arttırmak zorunda kaldık. Akaryakıta artık 1-2 TL zam gelse de yapabileceğimiz bir şey yok. Bunu sineye çekmek zorundayız. Taksimetre fiyatı artınca müşteri sayımızda da azalma oluyor. Her taksimetre zammı müşteri sayımızı azaltıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz sübvansiyon talep ediyoruz ama şu an bir netice yok” dedi.

Mehmet-Ali-Alkan-Soforler-Odasi-Baskani

“MASRAFLARIN ALTINDAN KALKILMIYOR”

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “Bu durumla ilgili tüm yetkililere durumumuzu ilettik. Otobüs biniş fiyatlarına zam yaptıktan sonra akaryakıta 6 TL’lik bir zam daha geldi ve giderek artıyor. Bununla ilgili ay içerisinde fiyat güncellemesi talebimiz var. Fiyat güncellemesi taksimetrelere yapıldığı şekli ile otobüslere gelmezse esnafımız araçlarını çalıştıramayacak. Şu an günlük 5 bin TL’lik yakıt harcıyoruz, hesaplarımıza da 5 bin TL geliyor. Şoförün yevmiyesi bir yana sanayi masraflarının altından kalkamıyoruz. Araçlarımız ağır araçlar olduğu için bakımı ve onarımı da düşük bir ücretle olmuyor. Bunun için araçlarımızı çalıştıracak duruma geldik. Önümüzdeki hafta bununla ilgili fiyat güncellemesi bekliyoruz. Taksimetrelere akaryakıt artışından dolayı 1 ay içerisinde güncelleme yapıldı bizde halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için taksimetrelere yapılan değişikliği talep ediyoruz. Şu an toplu taşımada bir rahatlama var, otobüs kullanım oranında 20 bin kişilik bir artış var” ifadelerini kullandı.

yasin arslan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merve Özbey'den üzücü haber!

Merve Özbey'den üzücü haber!