Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'dan Türk Sigorta Sektörüne Eşitlik Çağrısı

Antalya'dan Türk Sigorta Sektörüne Eşitlik Çağrısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türk sigorta sektöründe faaliyet gösteren acentelerin karşılaştığı eşitsizliklere dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'dan Türk Sigorta Sektörüne Eşitlik Çağrısı
KAYNAK: ATSO/ Bülten

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türk sigorta sektöründe faaliyet gösteren acentelerin karşılaştığı eşitsizliklere dikkat çekti. Bahar, bankalar ve diğer kuruluşların bazı zorunluluklardan muaf tutulurken, acenteler üzerinde bu yükümlülüklerin devam ettiğini belirtti.

Acentelerin Zorunlulukları Herkes İçin Geçerli Değil

Bahar, acentelerin levha kaydı yapma, ticaret odalarına aidat ödeme ve fiziki şartları karşılama gibi zorunlulukları olduğunu, ancak aynı sektörde faaliyet gösteren bankalar, vakıflar, kooperatifler gibi kuruluşların bu tür zorunluluklara tabi olmadığını ifade etti. Bu durumun, sektörel eşitsizliklere ve rekabetin adil bir zeminde oluşmamasına yol açtığını belirtti.

Adil Rekabet Ortamı Talebi

Bahar, sektöre yönelik daha sağlıklı, adil ve eşitlik temelinde bir rekabet ortamı oluşturulmasını talep etti. Acentelerin levha kaydı yapma zorunluluğu bulunurken, bankalar, vakıflar, kooperatifler gibi kurumlar bu yükümlülükten muaftır. Acenteler ticaret odalarına ve TOBB’a yıllık aidat ödemek zorundadır ancak bankalar, vakıflar, kooperatifler bu ödemeyi yapmazlar.

Sigorta Sektörü Kara Değil, Riske Ortak

Bahar, sigortacılık sektörünün girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir ortak olduğunu belirtti. Ekonomimizin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak, sigortacılık sektörünün de büyüdüğünü ifade etti.

Güçlü Sigorta Sektörü Vurgusu

Bahar, sigorta sektörünün gelişemediği halde iş dünyasının daha az risk almak durumunda kalacağına işaret etti. İş dünyasının daha az risk alabilmesi için sigorta sektörünün güçlenmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşte Süleyman Soylu'nun sessizliğinin nedeni!

İşte Süleyman Soylu'nun sessizliğinin nedeni!