Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da turizm kasım sonuna kadar uzayacak

Antalya'da turizm kasım sonuna kadar uzayacak

Rusya, Almanya, İngiltere ve Benelüks ülkelerinden gelen rezervasyonlar, sayesinde turizm sezonu kasım ayına kadar uzayabilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da turizm kasım sonuna kadar uzayacak

Süleyman Gezici

Antalya'da turizm hareketliliği devam ediyor. Kente gelen turist sayısı 11 milyon 500 bini geçti. Rusya, Almanya, İngiltere ve Benelüks ülkelerinden gelen rezervasyonlar sayesinde turizm sezonunun kasım sonuna kadar uzaması bekleniyor.

Antalya'da turizm hareketliliği, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 2022'nin ilk aylarında düşüşe geçmişti. Ancak savaşın sona ermesinin ardından hareketlilik yeniden başladı. Kente gelen turist sayısı 11 milyon 500 bini geçti. Ruslar, ağustos itibarıyla ilk sırada yer aldı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, sezonunun kasım sonuna kadar uzayacağını düşündüğünü belirterek, "İklim şartlarının da sezonun uzamasına el vereceğini düşünüyorum. Rusya'dan, İngiltere'den ve Almanya'dan konulan uçaklar da sezonun uzayacağının kanıtı. Benelüks ülkelerinden uçuşlar devam ediyor." dedi.

Sezonun yılbaşına kadar bile uzayabileceğini dile getiren Kavaloğlu, gelen rezervasyonların bununun işareti olduğunu söyledi.

Özellikle bazı ülkelerden yoğun rezervasyon olduğunu ifade eden Kavaloğlu, "Özellikle Rusya, Almanya, İngiltere ve Benelüks ülkelerinin turizm sezonunu uzattığı gözüküyor. Polonya'dan turistler bu sene kışın da gelmeye devam edecek. Polonya da bizim için yükselen bir pazar. Polonyalı kışın tercihini Antalya'dan yana yapıyor." diye konuştu.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dinçer Sarıkaya da sezonun yüksek dolulukla devam ettiğini, eylülde otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 98 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Geç başlayan sezonun kasım sonuna kadar devam etmesini öngördüklerini ifade eden Sarıkaya, "Eskiden sezonu kasım başında kapatırdık. Bu yıl iklim şartlarının da elverişli olduğunu görüyoruz. Bu dönemde Alman, İngiliz, Polonya, Rusya ve iç pazardan misafirler var. Ekimde de doluluk var. Eskiden erken rezervasyon yaparlardı artık bir hafta öncesinden rezervasyon yaptıranlar var." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödül 5 milyon TL oldu!

Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödül 5 milyon TL oldu!