Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da okul önlerindeki uy*şturucu iddiasına Emniyet'ten cevap

Antalya’da okul önlerindeki uy*şturucu iddiasına Emniyet'ten cevap

Antalya’da okul önlerinde çocuklara şeker görünümlü uy*şturucu satıldığı iddiasına Emniyet'ten yalanlama geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da okul önlerindeki uy*şturucu iddiasına Emniyet'ten cevap

Antalya’da WhatsApp gruplarında okul önlerinde çocuklara üzerinde ’karışık aromalı şekerleme’ yazılı uy*şturucu madde satıldığı iddialarına İl Emniyet Müdürlüğünden yalanlama geldi.

Yapılan araştırmalarda söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yanlış bilgiyi yapanlar hakkında işlem yapılacağı bildirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, il genelinde velilerin bulunduğu WhatsApp gruplarında okul önlerinde ve parklarda uy*şturucu madde satıldığı şeklinde görüntü ve ses kayıtlarının olduğu ve ilgili WhatsApp gruplarında paylaşıldığı bilgisini aldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda yapılan araştırmada, dolaşımda olan fotoğrafta hapın üzerindeki pakette "karışık aromalı şekerleme" ibaresi yer aldığı ve aynı görselin WhatsApp gruplarında dolaştığı bilgisi elde edildi. WhatsApp mesajındaki “Merhaba arkadaşlar bu resimlerde gördüğünüz şeker şeklinde uy*şturucu, şekerleme adı altında çocuklara dağıtılıyormuş. Okul önlerinde satılıyormuş. Büyük küçük çocuklarımızı uyaralım lütfen!" iddialarla ilgili Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı TUBİM Şube Müdürlüğü’ne konu hakkında görüş soruldu. Yapılan araştırma sonucu "karışık aromalı şekerleme" isminde bir maddenin Türkiye’nin herhangi bir ilinde yakalamasının olmadığı ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı bilgisine ulaşıldı. Asılsız haberleri yayan ve paylaşanlarla ilgili ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan adli işlem başlatılacağı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da itfaiye aracı ile otomobil çarpıştı. Yaralılar var

Antalya’da itfaiye aracı ile otomobil çarpıştı. Yaralılar var