Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da Denizanaları Tehdidi: Denizcileşme Platformu Başkanı Uyardı

Antalya’da Denizanaları Tehdidi: Denizcileşme Platformu Başkanı Uyardı

Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü denizanalarının neden olduğu deri reaksiyonlarına karşı halkı uyardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla denizanalarının oluşturduğu tehdide dikkat çekti. Son haftalarda Kızıldeniz’den geldiği belirtilen denizanalarının neden olduğu deri reaksiyonlarına karşı halkı uyardı.

Ünlü’nün paylaşımında, denizanalarının yakıcı kapsülleri nedeniyle temas halinde yangı, kaşıntı, deride kızarıklık ve su toplama gibi klinik etkilerin görülebileceğini belirtti. Bu durumun özellikle yüzücüler, dalgıçlar ve balıkçılar için risk oluşturduğunu ifade etti.

Ayrıca, alerjik bünyelerde daha ciddi klinik vakaların görülebileceğini ve küçük çocukların kıyılara vurmuş denizanalarına elle temas etmemeleri gerektiğini vurguladı. Ünlü, “Denizanalarında bulunan yakıcı kapsül hücreleri, deriyle teması sonucunda patlar ve yanma ve kaşıntı başlatır. Kaşıntı daha sonra yerini acıya ve kızarıklığa bırakır.” dedi. Ünlü, tatlı suyun kapsüllerin daha hızlı patlayıp deriye nüfus etmesine neden olduğunu, bu nedenle temas eden bölgenin sadece tuzlu su, amonyak veya sirke ile yıkanması gerektiğini belirtti. Ciddi yaralanmalarda ise mutlaka doktora başvurulması gerektiğini ekledi.

Bu önemli uyarı, denizanalarının olası tehlikelerine karşı halkın bilinçlendirilmesi adına büyük önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Genç Tır Şoföründen Sıradışı Kız İsteme Töreni

Genç Tır Şoföründen Sıradışı Kız İsteme Töreni