Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Demirtaş Sahili turizme açıldı

Demirtaş Sahili turizme açıldı

ABB’nin Muhittin Böcek Başkanlığı’nda yapılan Eylül ayı Meclisi’nde sit alanı statüsünden çıkarılan Alanya Demirtaş Sahili’nin bir kısmı turizme açıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Demirtaş Sahili turizme açıldı

Arda KIR

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında yer alan 28’inci maddede Alanya’nın Demirtaş Mahallesi’nde sahile paralel sit alanından gelen 19 hektarlık alanın, turizm tesisi olarak yapılaşmasının önü açıldı. Demirtaş Sahili’nin bir kısmı daha önce doğal sit alanı statüsünden çıkarılmıştı.  Meclis’in 28’inci maddesinde gündeme gelen konu ile ilgili Alanya Belediyesi’nin tekifine göre 4 kat izni verilmesine karşın AKP grubu 5 kata çıkarılmasını talep etti. AKP’nin talebine cevap gelmeyince 4 kat olarak yapılan oylamada AKP karara ret verirken madde oy çokluğu ile geçti.

AMAN TURİZM ZARAR GÖRMESİN!

Sahilin Caretta Caretta yumurtlama alanı olduğu ifade edilirken, Alanya Belediyesi’nin isteği üzerine 1. Derece Doğal Sit Alanı 3. Derece Sit Alanı’na düşürülmüştü. Alanın koruma alanından çıkarılmasına ve bölgenin turizm amaçlı kullanılmasına şimdilik çevrecilerden bir tepki gelmezken, pandemi döneminde ‘turizmci zarar gördü’ denilerek turizmi teşvik etmenin amaçlandığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LÖSEV: Bilim insanlarını yok saymak,  Azrail’e yardım etmektir

LÖSEV: Bilim insanlarını yok saymak, Azrail’e yardım etmektir