Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik'ten 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik'ten 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda gazeteciliğin toplumsal değerler ve halkın bilgi edinme hakkı açısından önemine vurgu yaptı. ÇEVİK, gazeteciliğin doğru ve dürüst bilgi akışı sağlamakla kalmayıp, toplumsal değerleri koruma ve demokratik toplumların güvencesi olma misyonunu üstlendiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik'ten 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı
KAYNAK: Antalya Valiliği/Bülten

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda gazeteciliğin toplumsal değerler ve halkın bilgi edinme hakkı açısından önemine vurgu yaptı. Çevik, gazeteciliğin doğru ve dürüst bilgi akışı sağlamakla kalmayıp, toplumsal değerleri koruma ve demokratik toplumların güvencesi olma misyonunu üstlendiğini belirtti.

Türk Basınının Olağanüstü Dönemlerdeki Başarısı

Emniyet Müdürü Çevik, Türk basınının, 15 Temmuz 2016’da terör örgütleri ve hainler karşısındaki dik duruşunu ve milli iradeye olan bağlılığını övdü. Ayrıca, depremler ve diğer afetlerde basının, halkın ihtiyaçlarının hızla iletilmesinde ve yaraların sarılmasında büyük rol oynadığını ifade etti. Çevik, basının bu olağanüstü dönemlerdeki basiretli tutumunu takdirle karşıladığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Basın Vurgusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir” ifadesini anımsatan Çevik, basının toplumun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi konusundaki misyonunu özetledi. Atatürk’ün bu sözlerinin basının toplumu yönlendirme ve bilgilendirme işlevini en iyi şekilde açıkladığını vurguladı.

Antalya’nın Başarı Yolu

Antalya’nın tarih, turizm ve tarım alanlarındaki başarısının, basın mensuplarının gösterdiği duyarlılıkla olumlu yönde etkilendiğine inandığını ifade eden Çevik, bu katkıların şehrin kalkınmasına ve markalaşmasına önemli ölçüde destek verdiğini belirtti.

Gazetecilere Teşekkür ve Anma

Basında sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Çevik, görevi başında şehit olan ve vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Avusturya'da yoğun antrenmanlara devam ediyor

Galatasaray Avusturya'da yoğun antrenmanlara devam ediyor