Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Ankara'dan Filistin'e destek!

Ankara'dan Filistin'e destek!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Filistin'e destek amacıyla düzenlenen bir yürüyüşe sivil toplum örgütleri büyük katılım sağladı. Kocatepe Camii'nde bulunan yüzlerce kişi, Mithatpaşa Caddesi üzerinden Sıhhiye istikametine doğru ilerledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara'dan Filistin'e destek!
KAYNAK: İHA

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Filistin'e destek amacıyla düzenlenen bir yürüyüşe sivil toplum örgütleri büyük katılım sağladı. Kocatepe Camii'nde bulunan yüzlerce kişi, Mithatpaşa Caddesi üzerinden Sıhhiye istikametine doğru ilerledi. Filistin bayrakları ve meşalelerle donatılan kalabalık, "Filistin işgaline son ver", "İsrail savaş suçlusu", "Soykırıma hayır" gibi yazılı dövizler taşıdı.

Filistin'de 500'den fazla aile tamamen silindi

Birleşik Aile Platformu'ndan Rabia Doğan, yaptığı açıklamada, "Filistin'de 500'den fazla aile tamamen silindi. Anneler, babalar, eşler ve çocuklar... Bombalar altında yaşamını yitiren bir aileyiz. 7 Ekim'den bu yana dünyanın en büyük soykırımına imza atan işgalci İsrail'e karşı durmak için buradayız. Çünkü öncelikle insanız. 1948'den beri kendi toprakları olmayan yerlerde yüzlerce katliama imza atan İsrail'in soykırım rejimi, yine tüm savaş kurallarını ihlal ediyor. İşgalciler, anneleri, babaları, bebekleri, çocukları, gençleri ve yaşlıları teker teker yok ediyor. Bugün yüzlerce aile yok. Bombalardan kurtulan anneler evlatsız, evlatlar annesiz kalıyor; savaşın ortasında savunmasız bir şekilde yapayalnız bırakılıyor. Bugün Gazze'de günde 130 çocuk öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

AW074716_02

Bu kalabalığın sesine ses olmalarını bekliyoruz

Açıklamaların ardından İngilizcesi de okunan çağrılar yapılarak, "Bugün aldığımız haberlere göre her yerde boykot var. Sendikalarımıza, büyük şirketlerimize ve kamu kurumlarımıza İsrail'i boykot etmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Bugün burada, bu kalabalığın sesine ses olmalarını bekliyoruz" denildi. Kalabalık, sloganlar atarak toplandı ve bir çocuğun şiir okumasının ardından dağıldı.

AW074716_01

AW074716_03

AW074716_04

AW074716_05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emlak vergisinde şok gelişmeler! Ödeme yapmayanlar dikkat

Emlak vergisinde şok gelişmeler! Ödeme yapmayanlar dikkat