Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Ankara'da otobüs krizi büyüyor! Halk otobüsleri satılıyor

Ankara'da otobüs krizi büyüyor! Halk otobüsleri satılıyor

Ankara’da bir süredir devam den özel halk otobüsü krizinde, otobüsçüler otobüslerini Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne satma kararı aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara'da otobüs krizi büyüyor! Halk otobüsleri satılıyor

Kamer DURDU

Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Özel Halk Otobüsçüleri arasında yaşanan kriz büyüyor. Özel Halk Otobüslerinde 65 yaş üstü vatandaşların ve indirimli kullanan öğrencilerin taşınmaması konusu gündeme gelmişti. Özel Halk Otobüsçüleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden destek talebinde bulunurken, Başkan Mansur Yavaş son açıklamasında "Ya hepsini satın ya da gidin" dedi. Özel Halk Otobüsçüleri'nden de bu sözlere yanıt geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şehirdeki otobüs kriziyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Başkent Ankara'da özel halk otobüsleri, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle indirimli ve ücretsiz yolcu taşımama kararı almıştı. Otobüsçüler, indirimli ve ücretsiz yolcu kabul etmeyerek protesto eylemi başlatmışlardı. Dün CHP Ankara İl Kongresi'nde konuşan Yavaş, otobüsçülere 'Ya hepsini satın ya da gidin' şeklinde seslendi.

Özel Halk Otobüsçülerinden yanıt

Özel Halk Otobüsçülerinin bu açıklamalara yanıtı geldi. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş yazılı bir açıklama yaparak, "Esnaflarımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara son verilmesi için sayın Mansur Yavaş'ın, özel halk otobüslerinin alım sürecini 01 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlamasını talep etmekteyiz" ifadelerini kullandılar.

Ayrıca, açıklamada otobüslerin satılacağına dair kararın da alındığı belirtildi. Bu kararın nedeni olarak, özel halk otobüslerinin ekonomik sıkıntılar nedeniyle hizmete devam edemeyecek durumda olmaları gösterildi. 01 Ekim 2023 tarihine kadar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Müdürü Nihat Alkaş'ın, otobüslerin satın alma ve işletme sürecini başlatacağına inandıkları belirtildi.

Mansur Yavaş'a teşekkür

Son olarak, Başkan Mansur Yavaş'ın destek ve tavsiyeleri için teşekkür ifadeleri de açıklamada yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Esenler Otogarı'nda korkutan görüntüler!

Esenler Otogarı'nda korkutan görüntüler!