Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem ALTIN PORTAKAL MÜCADELESİNDE 2’NCİ PERDE

ALTIN PORTAKAL MÜCADELESİNDE 2’NCİ PERDE

Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın (AKSAV) 31 Temmuz’da basın açıklamasına karşın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir sorumluluklarının olmadığını belirttiği yanıta karşılık emekçiler, bu yılki Altın Portakal Festivali’nde sanat dolu bir şenlik mi yoksa emekçilerin mağduriyetleri mi konuşulacak dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

ALTIN PORTAKAL MÜCADELESİNDE devam ediyor

2014 Yılında Menderes Türel’in talimatı ile kapatılacağı söylenilen ve işten çıkarılan 31 Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) emekçisi, 9 yıldır hak arayışlarını sürdürüyor. 2019’da Muhittin Böcek’in seçilmesi sonrası da adım atılmayınca emekçiler son çareyi belediye önünde eylem yapmakta arıyor. 31 Temmuz Pazartesi günü yapılan basın açıklamasından sonra, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen “hiçbir sorumluluğu olmadığını belirten” yanıta karşı Altın Portakal emekçileri ikinci hak arama eylemiyle bir araya geldi. AKSAV emekçileri adına basın açıklamasını okuyan Avukat Baştuğ Çalışır, “Pandora’nın kutusunu açan Altın Portakal emekçilerinin bir çözüm bulana kadar hak mücadelesine düzenli olarak devam edecek. Altın Portakal emekçilerinin, bu yılki Altın Portakal Festivali’nin sanat dolu bir şenlik olarak mı yoksa emekçilerin mağduriyetlerinin nasıl giderilemediğinin tartışıldığı bir eylem platformu olarak mı anılacağına karar verecek” ifadelerini kullandı.

HAK MÜCADELESİNDE İKİNCİ PERDE

9 yıldır haklarını ve tazminatını alamayan Altın Portakal emekçileri tekrardan Antalya Büyükşehir Belediyesi bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. AKSAV Avukatı olarak basına seslenen Baştuğ Çalışır “Bizler Antalya Kültür Sanat Vakfı’nda çeşitli pozisyonlarda, yıllarca hizmet etmiş, bir gecede işten çıkartılmış emekçiler olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen jet hızıyla yanıta cevap hakkımızı kullanıyoruz” dedi. Av. Baştuğ Çalışır 2022 yılında vekaletlerini aldığı emekçilerle yaşadığı süreçleri özetlerken, hak arayışından vazgeçmeyeceklerini aktardı. Av. Çalışır “Altın Portakal hem genel seçimlere gölge düşürmemek adına emekçilerin belediye ile sulh yaklaşımlı görüşmeler için çabaladı. Bu çabalardan hiçbir sonuç elde edilmedi. Yakın tarihte siyasi hayatımıza iz düşüren iki örnek mevcut. Dayanışmanın seçmenlerin oylarıyla koltuklarında oturanlara seçim kaybettirdi. Sadece avukat olarak değil, aynı zamanda halkçılık ve hak savunuculuğuna önem veren 16 yıllık bir CHP üyesi olarak burada olduğumu belirtmek isterim” dedi.

PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI

Basın açıklamasında AKSAV emekçilerinin haklarını korumak için geri adım atmayan Baştuğ Çalışır “Pandora’nın kutusunu açan Altın Portakal emekçilerinin bir çözüm bulana kadar hak mücadelesine düzenli olarak devam edeceğim. Altın Portakal emekçilerinin, bu yılki Altın Portakal Festivali’nin sanat dolu bir şenlik olarak mı yoksa emekçilerin mağduriyetlerinin nasıl giderilemediğinin tartışıldığı bir eylem platformu olarak mı anılacağına karar verilecek” dedi.

“BU BİR ACİZLİK”

 Çalışır, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen jet yanıtta sorumluluğu görmezden gelen hatta Altın Portakal emekçilerinin açıklamalarını yalanlayan tavrın kamuoyunun vicdanına havale edildi. Bunun bir acizlik ve başını kuma gömen bir tavrın örneği olduğunu üzülerek söylüyorum” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Nisan 2021 tarihinde mahkemeye verdikleri yanıtta 45’inci Altın Portakal Film Festivali’ne dair Belediye’nin vakfa olan borcunu kabul ettiğini belgeleriyle kanıtladı. Çalışır, eylül ayında gerçekleşecek bu duruşmada Belediyelerin dernekler ve vakıflarla ilgili organik bağını ortaya koyan Yargıtay kararlarının da etkili olacağını ve Altın Portakal emekçilerinin hak mağduriyetinin bir an önce çözülmesi gerektiğini de paylaştı. Basın açıklamasının devamında Çalışır, vakfın kurucu başkanı, doğal üyesi ve şeref üyesi olan Büyükşehir Belediyesi’nin dolayısıyla Belediye Başkanı ve makamının bu süreçteki sorumluluğunu tekrardan hatırlattı. Belediyelerin devamlılık içeren, pratik çözümler üretmesi beklenen zor zamanlarda emekten ve haktan yana olan makamlar olduğunu vurgulayan Çalışır, tarihsel süreçte Muhittin Böcek’in bu süreçte gösterdiği tavırla anılacağını ekledi.

ALTIN PORTAKAL EMEKÇİLERİNE CHP, TİP VE İYİ PARTİ DESTEĞİ

Av. Baştuğ Çalışır, “31 Temmuz 2023’ten bu yana geçen haftada CHP, TİP ve İYİ Parti ile yüz yüze görüşmeler ve ziyaretler gerçekleşti. Mağduriyetimizin sürecini gerçeklerle ortaya koyduk. Bu süreçte partilerin emekten yana olan olumlu tavırları için hepsine teşekkürlerimi iletiyorum. Altın Portakal emekçilerinin şimdilik planlanan 8 basın toplantısıyla düzenli olarak hak arayışına devam edeceğiz. Altın Portakal’a kadar çözüm bulunmaması halinde festivalin bu yıl farklı eylem ve açıklamalarla yankılanacak” diyerek sözlerini noktaladı.

ARDA KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan talimatını verdi! İşte basına sızan 4 aşamalı plan

Erdoğan talimatını verdi! İşte basına sızan 4 aşamalı plan