Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Aksaray Malaklı Köpeği 5 bin 500 yıldır Anadolu'nun koruyucusu

Aksaray Malaklı Köpeği 5 bin 500 yıldır Anadolu'nun koruyucusu

Aksaray Malaklı Köpeği, Anadolu'nun köklü tarihine ışık tutan iri cüssesi, güçlü koruma içgüdüsü ve heybetli görüntüsüyle öne çıkan bir köpek ırkıdır. 5.500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz köpek, geçmişte Asurlular tarafından savaş köpeği olarak kullanılmış, günümüzde ise dünya genelinde talep gören bir çoban köpeği olarak bilinmektedir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aksaray Malaklı Köpeği 5 bin 500 yıldır Anadolu'nun koruyucusu
KAYNAK: İHA

Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği Başkanı Muammer Tıpırdamaz, köpeğin tarihini ve özelliklerini paylaşarak, bu köpeklerin ne kadar etkileyici ve koruyucu bir yapıya sahip olduğunu vurguluyor. Köpeğin insana saldırması durumunda gırtlak ve enseden tutarak silkelemesiyle boyun kemiğini kırabileceğini belirten Tıpırdamaz, tarih boyunca Asurluların savaş köpeği olarak kullandığına dikkat çekiyor.

Savaş köpeği olarak kullanıldı

Asurluların ticaret merkezi olan Aksaray Yeşilova beldesinde, bu güçlü köpeklerin tek tip elbise giyen Asurlular arasında yetiştiğini anlatan Tıpırdamaz, düşmanlarına karşı kullanıldığını ve köpeğin ırkının zamanla küçüldüğünü ifade ediyor.

AW090244_03

Bir insanı öldürebilir

Günümüzde Anadolu Aksaray Malaklısı Çoban Köpeği olarak bilinen bu köpeklerin bekçi özelliklerinin çok güçlü olduğunu belirten Tıpırdamaz, "Biz yalvoş yetiştiriyoruz, çünkü çok iri köpekler. Allah göstermesin birisine saldırdığı an normal köpeğin verdiği zararın 3-4 katını verir ve öldürmeye kadar gider" diyor.

AW090244_01

Tarihçesi Asurlular'a kadar dayanıyor

Aksaray Malaklı Köpeği, sadece Anadolu'nun değil, dünya genelinde de dikkat çeken bir köpek ırkı olma özelliği taşıyor. Irkın tarihçesi ve Asurlular zamanındaki savaş köpeği olarak kullanımı, bu köpekleri daha da özel kılıyor.

AW090244_05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcra dairesinden satılık 1999 model HYUNDAI

İcra dairesinden satılık 1999 model HYUNDAI