Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “AKP gitmedikçe çile bitmeyecek”

“AKP gitmedikçe çile bitmeyecek”

Türkiye’de yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı her geçen gün derinleşirken toplumun en alt tabanında yer alan milyonlarca emekliye zam yapılmadı. Sadece kök maaşlara yapılan zammın ‘hak gaspı’ olarak belirten emekliler, ‘AKP iktidarı gitmedikçe emeklinin ve emekçinin çilesi bitmeyecek’ dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“AKP gitmedikçe çile bitmeyecek”

Seçim sürecinde en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkararak seyyanen zam yapan AKP, seçimi kazandıktan sonra emeklilerin tabiriyle ‘ağızlara bir parmak bal çaldı’. Bir çok kişi tarafından seçim yatırımı olarak belirtilen  seyyanen gelen zamlar bir çok emekliyi hayal kırıklığına uğrattı. Emeklilerin kök maaşlarına gelen zamlar sonrası bir çok emekli maaş artışından yararlanamazken kök maaşı 7 bin 500 TL’nin üzerinde olan emeklilere yüzde 25 zam yapıldı. Hala bir çok emeklinin asgari ücretin altında emekli maaşı aldığını belirten emekliler AKP iktidarının yarattığı ekonomik sorunlardan şikayet ederken, emeklilerin insanca yaşam isteği için mücadeleyi sürdürecekleri belirtildi.

“EMEKLİNİN BELİ BÜKÜLDÜ”

Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, konuyla ilgili olarak, “7 bin 500 TL maaş alan emeklilerin bir çoğuna zam yapılmadı. Kök maaşlara gelen zamlardan bir çok emekli yararlanamayacak. 7 bin 500 TL’nin üzerinde kök maaşı olan emekliler bu zamdan yararlanacak. Bütçeden emekliye kaynak ayrıldı. 9 milyona yakın asgari ücretin altında maaş alan emekli var. Ne yaptıklarına kendileri de bilmiyor. Emekliler bu zammı kabul etmiyor. Biz bununla ilgili girişimlerde bulunacağız. Emeklilerin en az yüzde 52 maaş artışı olmalı. Taban maaş asgari ücretin üzerinde olmalı. Gelen son zamlardan sonra emeklinin beli iyice büküldü. Biz insanca bir yaşam sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 “UTANMASI GEREKEN UTANMIYOR”

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, “7 bin 500 TL maaş alan milyonlarca emekli var. Seyyanen gelen zamlar bu emeklilerin maaşlarına etki etmeyecek. Her geçen gün emeklinin yaşam standarttı daha da düşüyor. Artık sağlıklı beslenmek, yılda 1 kez tatil yapmak, kültürel aktivitelere katılmak artık imkansız. Emekliler sadece hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bitki gibi yaşamaya mahkum ediliyorlar. Bu güruhun yeniden iktidar olmasından dolayı emeklilerin payı nedir bilinmez ancak emekliler de sorumlu tutulamaz. Ne yazıktır ki yeni despotizm sistemi algı yaratarak, bütün devlet gücünü kullanarak, toplumsal rıza üreterek iktidarını sürdürüyor. Bu toplumsal  rızasının , derin toplumsal yoksulluk yaratacağı anlaşılana kadarda "atı al alan Üsküdar'ı geçiyor. Utanması gerekenler utanmadıkça ,yapılması gereken yapılmadıkça emeklinin çilesi bitmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da çıkan hortum araçların plakasını söktü, şemsiyeleri uçurtma gibi uçurdu  

Antalya'da çıkan hortum araçların plakasını söktü, şemsiyeleri uçurtma gibi uçurdu