Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Kent Konseyi Buluştu

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Kent Konseyi Buluştu

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Kent Konseyi’nin iş birliğiyle düzenlenen Şehir ve Turizm Paneli, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Kent Konseyi Buluştu
KAYNAK: Akdeniz Üniversitesi/ Bülten

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Kent Konseyi’nin iş birliğiyle düzenlenen Şehir ve Turizm Paneli, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panel, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlendi ve üniversitenin Rektör Yardımcıları, fakülte dekanları, Antalya Kent Konseyi Başkanı, turizm sektörü temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Antalya, Dünyanın Önemli Turizm Destinasyonlarından Birisi

Panelin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen, Antalya’nın 1950’li yıllardan itibaren turizm yatırımlarıyla dünyanın önemli turizm kentlerinden birisi haline geldiğini belirtti. İçigen, Antalya’nın kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın gözdesi bir turizm destinasyonu olduğunu ifade etti. İçigen, ilerleyen günlerde düzenlenecek olan çalıştay ile sorunları daha detaylı bir şekilde tartışacaklarını belirtti.

Kent Planlanırken Turizme Yer Verilmemiş

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Antalya’nın planlanırken 650 bin nüfusa göre planlandığını ve turizme öncelik verilmediğini belirtti. Kurt, "Antalya’da konaklamaların çok az sayıda olduğunu ve kıyı bandında hızla yükselen otellerin kent kimliğine zarar verdiğini belirtti. Kurt, Antalya’nın hangi özellikleriyle öne çıkması gerektiğini ve hangi ülke veya bölge ile rekabet ettiğini belirtti.

Panelde, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, Antalya Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya ve Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz konuşmacı olarak yer aldı.

Panelin sonunda katılımcılara günün anısına plaket takdim edildi. Program, toplu fotoğrafların çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Üniversitesi Asya Kıtasını Temsil Etti!

Akdeniz Üniversitesi Asya Kıtasını Temsil Etti!