Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem AKD Genel Başkanı hapis cezası hakkında ilk kez konuştu

AKD Genel Başkanı hapis cezası hakkında ilk kez konuştu

Gaziantep şubesini hukuksuz şekilde görevden aldığı ve mahkemenin göreve iade kararını uygulamadığı iddiaları gündeme gelen Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz’a ve genel merkez tarafından kayyım atanan Hasan Çolak’a hapis cezası verildi. AKD Genel Başkanı ilk kez Akdeniz Gerçek’e konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKD Genel Başkanı hapis cezası hakkında ilk kez konuştu
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz kendisine verilen hapis cezası hakkında Akdeniz Gerçek’e konuştu.

Gaziantep Şubesi’nin usulsüzlük yaptığı iddiasıyla görevden alınması sonrası açılan davada AKD Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz’a hapis cezası verildi. AKD’nin bir dönem Antalya’da Kepez Şube Başkanlığı’nı da yapan Genel Başkan Seher Şengül Yılmaz, konuyu Akdeniz Gerçek’e anlattı. 

HSK’YA VE SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİLECEK

AKD Genel Başkanı Seher Şengül Yılmaz, “Gaziantep Şubemizde Ocak ayında görevden alma gerçekleştirmiştik. Burada bir takım usule olmayan işlerden dolayı denetim kurulunun raporuna istinaden görevden alma gerçekleştirmiştik. Cemevi Daire Başkanlığı ile doğrudan bağlantılı olan bir yönetimdi. Yanımızda bir takım talimatlar alarak, Cemevi Daire Başkanlığı’nın sözcüsü gibi çalışıyordu. Bizi mahkemeye verdiler. Mahkemede de biz bütün bu usulsüzlüklerin belgelerini sunmamıza rağmen, birileri mahkemeye de müdahale ediyor ki 1 dakika bile sürmeyen bir mahkeme oldu. Karar önceden verilmişti. Şu an da bir karar alınmış, bizden hiçbir şekilde belge almaksızın, bizi duruşmaya çağırmaksızın hukuksuz bir karar verilmiş. Hakim hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK), Cemevi Daire Başkanı Yılmaz Demirdelen hakkında da suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Mahkemekararı1

MAHKEME 3’ER GÜN HAPİS CEZASI VERDİ

AKD Genel Merkezi, Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen’i görevinden alarak yerine kayyım atamıştı. Kayyım atama yetkisinin tüzükte olmadığı ortaya çıkarken 8 genel merkez yönetim kurulu üyesi de kamuoyuna bir açıklama yaparak, Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen hakkında verilen kayyım kararından haberleri olmadığını duyurmuştu. 

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2024/28 sayılı kararına göre kayyım atanan Hasan Çolak ve Seher Şengünlü Yılmaz hakkında 1 Mart 2024 tarihinde yapılan mahkemede 3’er gün hapis cezası verildi. Kararda 1 hafta içinde itiraz hakkı da verildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ramazan kebabı nasıl yapılır? Ramazan kebabı tarifi

Ramazan kebabı nasıl yapılır? Ramazan kebabı tarifi