Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Akbelen'e giden yolda protesto

Akbelen'e giden yolda protesto

Akbelen Ormanları’nda, İkizköylülerin ve çevrecilerin aylardır nöbet tuttukları “direniş alanına” giriş çıkış, bu sabah saatlerinde Jandarma tarafından kapatıldı. Çevreciler alandan çıkamadı, farklı kentlerden Akbelen’e gelen çevreciler içeri giremedi. Akbelen – Çamköy arasındaki yolu kesti; yasağı protesto etti. Aynı anda direniş alanındaki köylüler ve çevreciler de ses çıkarma eylemi yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding'in ortak iştiraki olan YK Enerji'nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimi çalışmalarına karşı bölge halkının mücadelesi altıncı gününde hala devam ediyor.

Bugün sabah saatlerinde, ağaç kesimi faaliyetleri bir yandan devam ederken, diğer yandan Akbelen Ormanı'nda nöbet tutan İkizköy halkı Jandarma tarafından dışarı çıkarılmak istendi.

Akbelen'de köylülere destek vermek amacıyla pek çok çevreci sivil toplum kuruluşu üyesi ve doğa aktivisti direniş alanına alınmadı. Jandarma, bölgeye giden yolların girişlerini barikatlarla kapattı. Farklı illerden gelen çevreciler, Akbelen - Çamköy arasındaki yolu keserek yasağı protesto etti ve yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Eylem sırasında, "Direne direne kazanacağız," "Havama, suyuma, toprağıma dokunma," "Faşizme inat, yaşasın hayat" gibi sloganlar atıldı ve ses çıkarma eylemleri gerçekleştirildi.

Aynı anda direniş alanında kalan çevreciler ve köylüler de sloganlar atarak ses çıkarma eylemlerini sürdürdüler.

ORMAN KESİM

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hamile kadına şiddet uygulayan şahsın iş yerine silahlı saldırı

Hamile kadına şiddet uygulayan şahsın iş yerine silahlı saldırı