Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Hindistan’da Stajyer Doktor Cins*l Saldırının Ardından Öldürüldü Sokaklar Karıştı

Hindistan’da Stajyer Doktor Cins*l Saldırının Ardından Öldürüldü Sokaklar Karıştı

Hindistan'da bir devlet hastanesinde stajyer bir doktora yönelik c*nsel saldırı ve ardından öldürülmesi büyük bir protesto dalgasına yol açtı. Binlerce kişi sokaklara döküldü, hastane yağmalandı ve polisle çatışmalar yaşandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hindistan’da Stajyer Doktor Cins*l Saldırının Ardından Öldürüldü Sokaklar Karıştı
KAYNAK: İHA

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletindeki bir devlet hastanesinde yaşanan korkunç olay, ülke genelinde büyük tepkilere yol açtı.

36 saatlik mesainin ardından dinlenme alanı bulunmayan stajyer doktor, seminer odasında uyurken cinsel saldırıya uğradı ve sonrasında öldürüldü. Bu olay, ülkenin dört bir yanındaki insanları sokağa döktü.

Kalküta'da Büyük Protesto Gösterisi

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar sonucunda, Batı Bengal genelinde geniş çaplı protestolar düzenlendi. Kalküta'da düzenlenen gösteride, ellerinde mum ışıkları ve meşalelerle yürüyen binlerce kişi, "Adalet istiyoruz" sloganları attı. Göstericiler, olayı kınayarak, adalet talep etti.

Hastane Yağmalandı ve Polisle Çatışmalar Yaşandı

Göstericilerden bazıları, RG Kar Hastanesi'ne girerek acil servisi yağmaladı ve polisle çatışmaya girdi. Çıkan olaylarda polis araçları hasar gördü ve öfkeli kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Gösteriler, başkent Yeni Delhi'nin yanı sıra Haydarabad, Mumbai ve Pune'de de küçük çaplı protestolara neden oldu.

Olayın ardından, 31 yaşındaki doktor, meslektaşları tarafından yarı çıplak ve ağır yaralı olarak bulunmuştu. Bir hastane çalışanı olayla ilgili tutuklanmış, saldırının örtbas edildiği ve ihmal edildiği yönündeki suçlamalar artmıştı. Bu sebeple, dava yerel polisten Federal Merkezi Soruşturma Bürosu'na devredildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Üniversitesi’ne 11 Bin Yeni Öğrenci: Kontenjanlar Tamamlandı

Akdeniz Üniversitesi’ne 11 Bin Yeni Öğrenci: Kontenjanlar Tamamlandı