Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem AKBELEN GÖNÜLLÜLERİ İMZALI DİLEKÇEYİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NA TESLİM ETTİ

AKBELEN GÖNÜLLÜLERİ İMZALI DİLEKÇEYİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NA TESLİM ETTİ

Ankara'da çevreciler, Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda bu sabah başlayan ağaç kesimini protesto etmek için Tarım ve Orman Bakanlığı önünde toplandı. Çevrecilere milletvekilleri de destek verdi. Akbelen gönüllüleri, Akbelen Ormanı'nın kömür madenine tahsis edilmesine karşı 117 bin imzalı dilekçeyi Tarım ve Orman Bakanlığı'na teslim etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKBELEN GÖNÜLLÜLERİ İMZALI DİLEKÇEYİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NA TESLİM ETTİ

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda açılmak istenen kömür madenine karşı İkizköylüler doğa nöbeti tutuyor. Ancak sabah saat 05:30'da, alandaki ağaçların kesilmesi için çok sayıda jandarma ve TOMA gönderildi.

Ankara'daki çevreciler, Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimini Tarım ve Orman Bakanlığı önünde protesto etti ve Akbelen gönüllüleri tarafından hazırlanan 117 bin imzalı dilekçeyi bakanlığa sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak ve Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit de eylemcilere destek verdi.

Protestocu çevreci Deniz Gümüşel, İkizköylülerin talebinin Akbelen Ormanı'nın kömür madenine tahsis edilmemesi, tarım alanlarının ve zeytinliklerin madenciliğe verilmemesi olduğunu belirtti. Aynı zamanda iklim krizine karşı da seslerini yükselttiklerini vurguladı ve önceki Tarım ve Orman Bakanı'nın imzaladığı kömür madeni tahsisinin iptalini talep etti.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, uzun süredir süren mücadeleyi desteklediklerini ve 117 bin kişinin imzasını teslim etmek için Ankara'da olduklarını ifade etti. Ayrıca, köylülerin verdikleri mücadele sırasında zorluklarla karşılaştıklarına dikkat çekti ve ormanların rant için değil, korunmak için var olduğunu vurguladı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ülkenin dört bir yanında orman yangınlarının devam ettiği bir dönemde ormanların rant uğruna kesilmesinin çelişkili olduğunu belirtti. Avrupa ülkelerinin kapalı maden arama sistemini tercih ettiğini hatırlatarak, ağaçların yok edilerek maden aramanın dünyada terk edilmiş bir yöntem olduğunu vurguladı ve vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının ihlal edildiğine dikkat çekti.

Yeşil Sol Parti Van milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Akbelen Ormanı ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde meydana gelen ekolojik yıkıma karşı İkizköylülerin yanında olduklarını ifade etti.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilere Yönelik Teşvik Haberine Eleştiri: "Düşük Zam Sürgün Projesi mi?"

Emeklilere Yönelik Teşvik Haberine Eleştiri: "Düşük Zam Sürgün Projesi mi?"