Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Aidat zamları kapıda: Geciken her ödeme için yüzde kaç tazminat?

Aidat zamları kapıda: Geciken her ödeme için yüzde kaç tazminat?

Asgari ücret belirlenmesinde geri sayım başladı. Yükselen asgari ücret, doğrudan aidat ücretlerini etkiler. Neye göre belirleniyor? gecikme tazminatı ne kadar? itiraz hakkı var mı?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aidat zamları kapıda: Geciken her ödeme için yüzde kaç tazminat?
KAYNAK: Haber Merkezi

Yıl sonuna yaklaşırken, birçok site ve apartman sakinleri aidat zamları konusunda görüşmeler yapmaya başladı. Genel olarak bina yönetimleri, genel kurul toplantılarını kasım ile şubat arasında düzenlemektedir.

Aidatlar Nasıl Belirleniyor?
Aidat artışlarını belirleyen yasal bir üst sınır olmaması nedeniyle genellikle enflasyon, memur maaşı, emekli zammı ve asgari ücret artışları göz önünde bulundurularak artış yapılır.

Asgari Ücret Belirleyici Rol Oynuyor
Özellikle temizlik, güvenlik gibi personel istihdamı bulunan sitelerde, aidat zamlarında asgari ücret artışları belirleyici bir faktördür.

2024 Asgari Ücret Artışı Beklentileri
2024 asgari ücret artışını belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, kararını 11 Aralık'ta açıklayacak. Tahminlere göre, asgari ücrette yüzde 35-50 arasında bir artış bekleniyor ve bu durum aidatlara yansıyacak.

İstanbul'daki Aidat Artışları
Geçen yıl İstanbul'daki aidatlar, ortalama yüzde 40 ile yüzde 170 arasında artış gösterdi. Bu düzenleme doğrultusunda yeni yılda da aidat zamları belirlenecek.

Tartışmaların Gündemde Olduğu Siteler
Yaklaşan yeni yıl ile birlikte, genel kurullarını toplayan sitelerde aidat konusundaki tartışmalar artıyor. Bazı durumlarda polis müdahale etmek zorunda kalınabiliyor.

Genel Kurullara Katılım Önemli!
Kat malikleri kurulları, yılda bir defadan az olmamak üzere belirli zamanlarda toplanır. Aidat zamları da genellikle bu toplantılarda gündeme gelir. Kat malikleri, toplantılara katılarak gider kalemlerini incelemeli ve oy kullanmalıdır.

Yönetici Yetkilerine Dikkat!
Sürpriz artışları önlemek için yöneticiye verilen yetkilere dikkat edilmelidir. Bazı durumlarda, fiyat artışlarından kaynaklı ek yetkiler yöneticiye verilebilmektedir.

Ödememe Durumunda Hukuki Süreç
Gider veya avans payını ödemeyen kat malikleri hakkında, yönetim planına ve genel hükümlere uygun olarak hukuki süreç başlatılabilir.

Gecikme Zammı ve Yükümlülükler
Gider ve avans payını tam ödemeyen kat malikleri, gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür. Gecikme durumunda aylık yüzde 5 gecikme tazminatı ödenmesi gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gram altın değer kazanıyor: Yükseliş devam ediyor

Gram altın değer kazanıyor: Yükseliş devam ediyor