Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “AFET BAKANLIĞI KURULACAK”

“AFET BAKANLIĞI KURULACAK”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Altılı Masa’nın açıkladığı Ortak Mutabakat Metni ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Düzen, “Mutabakat Metnimiz deprem öncesinde yayınlandı. Şehirleşme ve Afet Yönetimi Bakanlığı kurulacak. Şehirleri kısa vadeli ranta ve menfaate odaklı değil uzun vadeli planlamalar şeklinde gerçekleştireceğiz” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“AFET BAKANLIĞI KURULACAK”

 

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Türkiye’nin bugünü ve geleceği için çalıştıklarını belirterek, “Ortak Mutabakat Metni ile Türkiye’de güçlü bir pozisyon alınacak. Altılı Masa mutabakat metni etrafında bir araya geldi. Son derece verimli bir çalışma oldu. En önemli konu TBMM Başkanı milletvekilleri arasında seçilecek. Cumhurbaşkanı’nın kararname çıkarması yetkisine son veriyoruz. Cumhurbaşkanı’nın 7 yıl süreyle bir dönem seçilebilmesini, seçildikten sonra partisi ile ilişiğinin kesilmesi ve görev sonrası aktif siyasete dönememesine ilişkin düzenleme getiriyoruz. Hakimler ve savcılar kurulu olarak iki ayrı kurum oluşturuyoruz. Basın özgürlüğünü güçlendirecek TRT ve Anadolu Ajansı’nı özgür ve tarafsız biçimde yeniden yapılandırmayı önemsiyoruz. Düşünce ve kanaat özgürlüğünü güçlendiriyoruz. Seçim barajını yüzde 3’e düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan ofisleri ve kurulları kapatacağız. Bakanlık kurumlarını bakanlıklara devrediyoruz. Strateji ve Planlama Teşkilatı’nı kuracağız” dedi.

Ramazan Düzen İl Bşk (13)

“YOLSUZLUKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK”

“Bakan yardımcıları gibi tamamen politik olmuş kurumları kaldırarak yerine müsteşarlık sistemini getireceğiz” diyerek AKP’nin kurduğu sistemde köklü değişiklik olacağı mesajını veren Başkan Ramazan Düzen, “Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köylere tüzel kişilikleri iade edeceğiz. Büyükşehir yasası ile birlikte köy olan yerler kırsal mahalle haline getirilmiş dolayısıyla su fiyatları şehir su fiyatları ile aynıydı. Halbuki köy olarak kalsaydı yüzde 25 gibi bir ödemeleri olacaktı. Büyükşehir yasasına göre hayvancılık yapma hakkında yasak var. Bu noktalar artık köy statüsüne göre değerlendirilecek. Köylülüğün esası tahsis edilecek. Köylerin eskiden olduğu gibi cazibe merkezi haline getirilmesi sağlanacak. Tarımımız ihya edilecek. Tarım ile alakalı 5484 sayılı Tarımı Destek Kanunu’nda verilecek destek gayri safi milli hasıla gelirinin yüzde 1’inden az olamaz hükmünü AKP yerine getirmiyor halbuki bu kanunu kendileri çıkardı. 132 milyar 500 milyon gasp edildi bu para kuruşu kuruşuna geri verilecek. Mecliste yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulacak” diye konuştu

“TARIMSAL PROJELERE DESTEK”

Başkan Düzen, “Enflasyonu iki yıl içerisinde tek haneli rakama getirme hedefimiz var. Türkiye’de büyüme yok sadece büyüyenler var. Büyüyen bankalar, büyüyen cari açık, büyüyen dış ticaret açığı, büyüyen bütçe açıkları, büyüyen işsizlik, büyüyen enflasyon. Bu şartlar altında böyle bir büyümeye biz ‘Fakirleştirici büyüme’ diyoruz. 5 milyon kişiye istihdam edeceğiz. İktidara gelir gelmez ‘Kur korumalı vadeli hesap’ denilen sistemden çıkacağız. Cumhurbaşkanı’nın kullanımında olan 10 uçağın 8 tanesini satarak yaşanabilecek felaketlerde kullanılmak üzere helikopterle alınacak. Kana İstanbul gibi rant projelerinin yerine GAP, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi gibi tarımsal sulama projelerine önem vereceğiz. Birbirinden kıymetli çalışmalara imza atılacak. Mutabakat Metnimiz deprem öncesinde yayınlandı. Şehirleşme ve Afet Yönetimi Bakanlığı kurulacak. Şehirleri kısa vadeli ranta ve menfaat odaklı değil uzun vadeli planlamalar şeklinde gerçekleştireceğiz. YÖK’ü kaldıracağız. Yüksek öğretim kurumlarının planlama ve koordinasyonunun sağlanması için bir kurul oluşturulacak. Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak. Devlet okullarında ki öğrencilere beslenme desteği verilecek. Saymakla bitmeyecek şekilde projelerimiz var. Hep birlikte ülkemizi hak ettiği yere ulaştıracağız” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu: “Ben Bu Çocukların Dedesiyim”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu: “Ben Bu Çocukların Dedesiyim”