Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Adaletsizliğe bayrak açtılar

Adaletsizliğe bayrak açtılar

PTT’de az personel, çok iş mantığı ile iş ve işlemlerin yürütüldüğünü belirten sendikacılar, Antalya PTT Başmüdürlüğü önünde açıklama yaptı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adaletsizliğe bayrak açtılar

Güven Haber-Sen, Antalya PTT Başmüdürlüğü önünde, PTT çalışanlarının kadro hakkı, görevde yükselme kriterleri, idari hizmet sözleşmesi ile yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Antalya Şube Başkanı Sadık Acar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Basın açıklamasını yapan Güven Haber-Sen Genel Sekreteri Mustafa Yiğit, “Tüm kurumlar için talep edilen 3600 ek göstergenin PTT emekçilerine de verilmesi gibi birçok uygulamayı hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Mustafa Yiğit, “PTT’de son dönemde yaşanan yoğun baskılar, adaletsiz uygulamalar ve ciddi kanunsuzluklara şahit olmaktayız. Kamusal görevi layıkıyla yerine getiren, halka hizmet veren kurumunuz, Varlık Fonu’na aktarılmış ve hiçbir şey olmasa da aslında bir şeyler olmaya başlamıştır! Varlık Fonu’na aktarıldıktan sonra her geçen yıl bir öncekini aratacak mahiyette zarar açıklanmakta, Bu da yetmezmiş gibi, zararın kaynağı olarak da personel giderleri gerekçe gösterilmektedir!” dedi.

“AZ PERSONEL ÇOK İŞ”


PTT’de az personel, çok iş mantığı ile iş ve işlemlerin yürütüldüğünü belirten Genel Sekreter Mustafa Yiğit,  “Genel müdürlüğün verdiği iddia edilen, devir oranlarını azaltmak amacıyla, personel alımı yapmak yerine taşeron firma personellerine, kanunsuz ve hukuksuz şekilde eğitim dahi verilmeden tebligat evrakları emanet edilmiştir. Alınan bu karar firma personeli emekçilerimizi göz göre göre ateşe sürüklemektedir. Başmüdürlüklere sesleniyoruz, kanunsuz emri uygulamaya devam etmeyin.  Kaldı ki Edirne PTT Başmüdürlüğü’nün bu uygulamasına karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı alınmış, ayrıca konuyla ilgili Yargıtay kararı da söz konusuyken kanunsuz uygulama tescillenmiş olmasına rağmen birçok il hala bu kanunsuzluğu uygulamaya devam etmektedir” diye konuştu.

 “DERDİMİZ ÇOCUKLARIMIZ”

Açıklama sonrasında konuşan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mehmet Balık, “Kamu çalışanlarının aldığı zamlar işe yaramadı, maaşlar eksildiği ile kaldı. Bu konuyla ilgili AKP iktidarından bir talep var mı? Bakan ‘çalışanları ezdirmeyeceğiz’ dedi. Aralık ayında yapılacak olan zammın hiçbir şekilde bize katkısı olmayacak. Kamu çalışanları, emekliler ve asgari ücretli çalışanların sorunlarını dile getirmek yerine ‘sakal bırakabilirsiniz’ deniliyor. Derdimiz sakal bırakmak, cübbe ve sarık giymek değil derdimiz hayatta kalmak. Çocuklarımızın yaşayabileceği ekonomik ortamlara kavuşmak istiyoruz” dedi.

Arda KIR

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Esnafa DEVA eli

Esnafa DEVA eli