Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem ABD Dışişleri Bakanı İsrail'e destek ve insani yardım için işbirliği açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı İsrail'e destek ve insani yardım için işbirliği açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı toplantıda, ABD'nin İsrail'e destek vereceğini ve Hamas'a karşı dayanışma mesajı ileteceğini açıkladı. Ayrıca, İsrail'in sivil kayıpları en aza indirme ve Gazze'deki sivillere insani yardım sağlama konularında işbirliği yapacaklarını ifade etti. Başkan Biden, İsrail ziyaretinin ardından Orta Doğu liderleriyle görüşmeyi planlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Dışişleri Bakanı İsrail'e destek ve insani yardım için işbirliği açıkladı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesi ile İsrail'deki durumu ele aldığı bir toplantının ardından Tel Aviv'de bir basın toplantısı düzenledi. Bu toplantıda Blinken, ABD'nin İsrail'e destek vereceğini ve Hamas'ın saldırılarına karşı dayanışma mesajı ileteceğini söyledi. Ayrıca, Biden'ın İsrail ile yakın işbirliği içinde Hamas tarafından alıkonulan rehinelerin serbest bırakılması için çalışacağını belirtti. ABD Başkanı, İsrail'in savaş hedefleri ve stratejisi hakkında ayrıntılı bir brifing alacak.

Blinken ayrıca, İsrail'den operasyonlarını sivil kayıpları en aza indirerek nasıl yürüteceği ve Gazze'deki sivillere nasıl insani yardım sağlayacağı konusunda bilgi alacaklarını da söyledi. ABD ve İsrail, Gazze'deki sivillere uluslararası yardımların ulaşmasını sağlamak için bölgeler oluşturmayı da içeren bir plan geliştirmişlerdir.

Blinken, Hamas'ın insani yardımlara müdahale etmesi durumunda bunu kınayacaklarını ve bu tür durumları önlemek için çalışacaklarını ifade etti.

Ayrıca, Blinken, Başkan Biden'ın İsrail ziyaretinin ardından Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Lideri Abdülfettah Sisi ve Filistin Lideri Mahmud Abbas gibi Orta Doğu ülkelerinin liderleriyle de görüşeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti tabanında saç baş yolduracak Ankara adayı

İYİ Parti tabanında saç baş yolduracak Ankara adayı