Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Toplama Servislere Büyük Tepki! Milli Eğitim Bakanlığı Konuya El Atmalı

Toplama Servislere Büyük Tepki! Milli Eğitim Bakanlığı Konuya El Atmalı

2024-2025 eğitim öğretim yılı Pazartesi başlayacakken, öğrencilerin okula güvenle ulaşma konusu gündeme geldi. Öğrenci sayısının az olduğu bölgelerde ‘Toplama servis’ adı altında öğrencileri alan servisler büyük mağduriyete sebep oluyor. Konuyla ilgili Akdeniz Gerçek’e konuşan Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, yetkililerin önlem almasını istedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Toplama Servislere Büyük Tepki! Milli Eğitim Bakanlığı Konuya El Atmalı
MUHABİR: Arda Kır

Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılında servis problemi her geçen gün artıyor. Öğrencilerin az olduğu bölgelere servis  verilmemesi, adına ‘toplama servis’ denilen araçlar ile çözülmeye çalışılırken hem veli hem de öğrenci büyük mağduriyet yaşıyor. Yeterli öğrenci sayısı olmaması sebebiyle servis verilmeyen alanlarda ki toplama servisler güvenlik zafiyeti yaratırken, öğrenciler çok erken saatlerde okula ulaşmak için yola çıkıyor. Verimli bir eğitim alması için okula güvenli ve uykusunu alarak ulaşması gereken öğrencilerin mağduriyetini dile getiren Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi. Konuyla ilgili denetim ve hızlı bir çözüm üretilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tülin Koç, eğitimin kalitesinin bu gibi sorunların çözümü ile daha da artacağını ifade etti.

Toplama Servislere Büyük Tepki! Milli Eğitim Bakanlığı Konuya El Atmalı

“GÜVENLİK KONUSUNDA KAYGILIYIZ”

Akdeniz Gerçek’e konuşan Başkan Tülin Koç, “Servis ihtiyacının nereden doğduğuna baktığımızda okulların yetersiz olduğunu yani okul yapımının yetersiz olduğunu görüyoruz. En yakınında bir okul yoksa ya da nitelikli niteliksiz diye bakanlık okulları ayırt ederse velide doğal olarak çocuğunun nitelikli bulduğu okula ya da fiziki koşullarının iyi olduğu bir okula göndermek zorunda. Eğer okul yapmıyorsanız servis sorununu Milli Eğitim Bakanlığı’nın kesin çözmesi gerekiyor. Hatta enflasyonun ve servis ücretlerinin yüksek olduğu bir süreçte mutlaka servislerin yani ulaşımın bakanlık tarafından karşılanması gerekiyor. Ya da yerel yönetimler tarafından karşılanması gerekiyor. Şimdi karşımızda çok ciddi bir sorun var. Toplama şeklinde kayıtsız, korsan bir servis aracına çocuklarını o servislere bindirmemeleri gerekiyor. Velilere sesleniyoruz; o servisleri mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı’na ya da İl, ilçe müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyor. Çünkü burada çocuğun güvenliği söz konusu. Nasıl bir araçla, kimin taşıdığı bilinmeyen çocukların güvenliğini tehdit edecek herhangi bir sorunla karşılaşmamak için dikkatli davranmak gerekiyor” dedi.

“ÖĞRENCİ ÇOK ERKEN SAATLERDE KALKMAK ZORUNDA KALMASIN”

“Belgenin olmadığı bir servisle çocuklarımızın taşınmasını doğru bulmuyoruz” diyerek yetkilileri göreve çağıran Başkan Koç, “Veliler çaresizlikten bunu yapmaya çalışıyorlar. Ama bunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması gerekiyor. Velilerimize de buradan çağrımız Milli Eğitim'e başvuru yapsınlar bu çözümü Milli Eğitim'le birlikte çözmeye çalışsınlar. Bu durum çok tehlikeli bir şey. Çocukların toplama servisler ile şafak operasyonuna gidermiş gibi erken kalkma durumları aldıkları eğitim kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek bir durum. Antalya’da büyük çoğunlukla sabahça öğlenci şeklinde eğitim öğretim devam ediyor. Bu da çocukların 1- 1,5 saat hem uykusundan hem zamanından çalmak demektir. Ama en önemlisi güvenlik anlamında çok ciddi kaygı taşıyoruz. Bu durumun denetlenmesi ve hızlı bir çözüm bulunması gerekmektedir” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Aslen nereli? Neden öldü?

Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Aslen nereli? Neden öldü?