Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya 8. Yöreler Renkler Festivali Muratpaşa’da Başlıyor

8. Yöreler Renkler Festivali Muratpaşa’da Başlıyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 8. Yöreler Renkler Festivali, 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 72 derneğin yer alacağı festivalde, Türküler, halaylar ve horonlar ile zengin kültürel program sunulacak. Başkan Ümit Uysal, festivalin amacının farklı kültürleri bir araya getirmek olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
8. Yöreler Renkler Festivali Muratpaşa’da Başlıyor
KAYNAK: İHA

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 8. Yöreler Renkler Festivali, bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamında Akdeniz Gecesi ile başlayacak olan etkinlik, Türküler, halaylar ve horonlar gibi zengin kültürel içeriklerle hafta boyunca devam edecek.

Festivalde 72 Dernek Katılım Sağlayacak

Bu seneki festival, toplamda 72 derneğin katılımıyla gerçekleşecek. Doğu Anadolu Bölgesi'nden 13, Güneydoğu Anadolu'dan 11, İç Anadolu'dan 10 dernek festivalde yer alacak. Ayrıca Karadeniz'den 8, Akdeniz'den 6 ve Marmara ile Ege bölgelerinden 4'er hemşehri derneği etkinlikte temsil edilecek. Bunun yanı sıra festivalde 12 Yörük kültür derneği ve Antalya'da yaşayan yabancıların oluşturduğu 8 komşu ülke derneği de yer alacak.

Festival Programı ve Müzik Etkinlikleri

Festivalin açılış gecesi olan 16 Eylül'de Uğur Önür'ün sahne alacağı Akdeniz Gecesi düzenlenecek. İkinci gün olan 17 Eylül'de Tolga Çandar, Ege-Marmara Gecesi'nde konser verecek. Üçüncü gün ise İç Anadolu kültürünü Nazlı Öksüz'ün performansıyla kutlayacaklar. 19 Eylül'de Naciye Çokbilir'in sahne alacağı Doğu Anadolu Gecesi ile devam edilecek.

20 Eylül'de Sinan Serkut'un sıra gecesi programı ve Baran'ın performansı Güneydoğu Anadolu Gecesi'ni renklendirecek. 21 Eylül Cumartesi günü Orhan Çavuş 'Horon Zamanı' konseriyle Karadeniz Gecesi'nde sahne alacak ve ardından Ayşenur Kolivar performans sergileyecek. Festival, 22 Eylül'de Komşu Ülkeler Gecesi ile sona erecek.

Başkan Ümit Uysal'dan Festival Açıklaması

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivalin amacını şu şekilde açıkladı: "Muratpaşa, hem Türkiye'den hem de dünyanın dört bir yanından insanları ağırlayan bir şehir. Festivalimiz, bu insanları onurlandırmak, bir araya getirmek ve Muratpaşa'nın ortak kimliğine katkıda bulunmalarını teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Tüm komşularımızı etkinliğimize davet ediyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Rolland Sallai transferini tamamladı! Detaylar belli oldu

Galatasaray Rolland Sallai transferini tamamladı! Detaylar belli oldu