Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Demir Kadın Neslican Tay Kimdir? Hatalığı Nedir? Neden Öldü?

Demir Kadın Neslican Tay Kimdir? Hatalığı Nedir? Neden Öldü?

Genç yaşta kanserle mücadele eden ve yaşama sıkı sıkıya tutunan Neslican Tay, 2019 yılında hayatını kaybetti.Demir Kadın Neslican Tay hakkında merak edilenler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Demir Kadın Neslican Tay Kimdir? Hatalığı Nedir? Neden Öldü?
KAYNAK: Haber Merkezi

2019 yılında kanserle verdiği uzun mücadelenin ardından aramızdan ayrılan Neslican Tay, genç yaşta pes etmeyen duruşu ve yaşama tutunma çabasıyla hafızalara kazındı. Tay’ın hayatını konu alan "Demir Kadın: Neslican" adlı sinema filmi, ilk kez televizyon ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Peki, Neslican Tay kimdir, ne kanseri geçirdi ve kaç yaşında vefat etti?

Neslican Tay Kimdir?

1998 yılında Bursa’da doğan Neslican Tay, Rizeli bir anne ve Manisalı Çerkes bir babanın çocuğudur. Eğitimine Rize’de devam eden Tay, üniversite sınavına hazırlandığı sırada kansere yakalandığını öğrendi. Kanserle mücadelesinde büyük bir örnek olan Neslican, ilk kez 2018 yılında sol bacağını tümör nedeniyle kaybetti. Buna rağmen yaşama sıkı sıkıya tutunarak, sosyal medyada mücadelesini paylaşmaya devam etti.

Dördüncü Kez Kansere Yakalandı

Üç kez kanseri yenmeyi başaran Neslican, dördüncü kez kansere yakalandığını öğrendiğinde ise sağlık durumu hızla kötüleşti. Tedavi sürecinde sosyal medya üzerinden büyük bir kitleye ilham kaynağı olan Tay, Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alarak yaşamına devam etmeye çalıştı.

Malign Mezenkimal Tümör: Hastalığının Detayları

Neslican Tay’ın ölümüne sebep olan hastalık, malign mezenkimal tümör olarak bilinen nadir bir kanser türüydü. Kanserin vücudunda yaygın bir şekilde tutulum yapması nedeniyle, Tay 2019 yılında çoklu organ yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti. Doktorların yoğun çabalarına rağmen, genç yaşta yaşamını yitiren Neslican, "Demir Kadın" olarak kanserle mücadelenin sembolü haline geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Datça'da alabora olan lastik bottaki düzensiz göçmenler kurtarıldı

Datça'da alabora olan lastik bottaki düzensiz göçmenler kurtarıldı