Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Göztepe'nin Yeni Transferi David Datro Fofana Kimdir?

Göztepe'nin Yeni Transferi David Datro Fofana Kimdir?

Transferin son saatlerinde Göztepe kadrosuna katılan David Datro Fofana hayatı ve kariyeri merak ediliyor. David Datro Fofana kimdir? İşte detaylar haberimizde

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Göztepe'nin Yeni Transferi David Datro Fofana Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Süper Lig ekiplerinden Göztepe, yaz transfer döneminin son saatlerinde dikkat çeken bir transfer hamlesi yaparak kadrosunu güçlendirdi. İzmir temsilcisi, İngiltere Premier Lig devi Chelsea'den 21 yaşındaki Fildişi Sahilli forvet David Datro Fofana'yı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

David Datro Fofana Kimdir?

David Datro Fofana, uluslararası futbol arenasında dikkat çeken bir kariyere sahip. 21 yaşındaki Fildişi Sahilli forvet oyuncusu, kariyerine Abidjan City'de başlamış ve 2019 yılında kiralık olarak AFAD'a transfer olmuştur. Fofana’nın yetenekleri, Fransız, Belçika ve Norveç kulüplerinin ilgisini çekti ve 2 Şubat 2021'de Norveç kulübü Molde ile dört yıllık profesyonel sözleşme imzalayarak büyük bir adım atmıştır.

Fofana’nın Molde FK’daki performansı dikkat çekiciydi. 18 Şubat 2021’de UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim karşısında oynanan 3-3'lük maçta Molde formasıyla ilk golünü attı. Bu performansı, onun uluslararası arenada tanınmasını sağladı.

28 Aralık 2022’de, Fofana’nın İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea ile anlaştığı duyuruldu. 1 Ocak 2023’te Chelsea forması giymeye başlayan Fofana, ilk maçına 8 Ocak 2023’te FA Kupası’nda Manchester City’ye karşı çıktı. Ancak, Chelsea’deki süre zarfında yeterli oyun şansı bulamadı.

11 Temmuz 2023’te Chelsea, Fofana’yı Bundesliga ekibi Union Berlin’e sezon boyunca kiraladı. Ancak 11 Ocak 2024’te Fofana geri çağrıldı. Chelsea’ye döndükten iki gün sonra, Fofana, sezon sonuna kadar Premier Lig kulübü Burnley’e kiralandı. 3 Şubat 2024’te Fulham’a karşı oynanan maçta iki gol atarak Burnley formasıyla ilk golünü kaydetti. Burnley, 21 Mayıs 2024’te oyuncunun Chelsea’ye geri döndüğünü duyurdu.

Son olarak, 13 Eylül 2024’te David Datro Fofana, Türkiye Süper Lig ekiplerinden Göztepe’ye kiralandı. Fofana, 2024-2025 sezonu sonuna kadar İzmir temsilcisinin kadrosunda yer alacak ve bu süreçte performansını sergileyecek.

Fofana’nın uluslararası kariyeri de oldukça başarılıdır. 22 Eylül 2019’da Fildişi Sahili milli takımıyla ilk maçına çıktı. 22 Mart 2023’te, Fildişi Sahili’nin U23 milli takımının kaptanı olarak sahaya çıktı ve Fildişi Sahili’nin 3-2 galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de Yeni Karar!14 Ekim Cumartesi Bugünün Kararları Ne?

Resmi Gazete'de Yeni Karar!14 Ekim Cumartesi Bugünün Kararları Ne?