Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Zam yok, indirim var!

Zam yok, indirim var!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ardından gerçekleşen Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nin (ASAT) Genel Kurulu’nda yeni su tarifesi önerisi oy birliğiyle kabul edildi. Yeni tarife ile Antalya merkezde 290 Lira tutarındaki fatura 126 Lira olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zam yok, indirim var!

Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığı iddia edilen Antalya’da su tarifeleri için radikal bir karar alındı. 2023 Yılının ilk 6 ayı için belirlenen tarifede meskenler, 5 metreküpe kadar su kullanımına birim fiyatı KDV hariç 1 Lira, 6 ile 20 metreküp arasında birim fiyatı 11 Lira, 20 metreküp ve üzeri ise birim fiyatı KDV hariç 18 Lira olarak belirlendi. Ticarethane ve inşaatlarda ise 1 ile 10 metreküp arasında KDV hariç 11 Lira, 10 metreküp üzeri ise 23,69 Lira olarak belirlendi. Resmi daireler, belediyeler, belediyelere ait park ve bahçeler kademesiz olarak 11 Lira, hayır kurumu, dernek ve vakıflar ise 40 metreküpe kadar KDV hariç birim fiyatı 11 Lira, 40 metreküp üzeri ise 18 Lira olacak. Otel ve pansiyonlar 40 metreküpe kadar KDV hariç birim fiyatı 15,50 Lira, 40 metreküp üzeri ise KDV hariç birim fiyatı 25 Lira olarak belirlendi. ASAT Genel Müdürlüğü 2023 su tarifesi kırsal yerleşim yerlerinde ise abone türlerinden meskenlerde, 5 metreküp su kullanımına kadar, birim fiyatı KDV hariç 1 Lira, 6 ile 20 metreküpe kadar 2,75 Lira, 20 metreküp ve üzerinde ise 18 Lira olarak belirlendi. Hayvancılık ile uğraşan aboneler ise 50 metreküpe kadar 1 Lira ödeyeyecek.

DSC_0338

“6 AY SONRA NE OLACAĞINI GÖRECEĞİZ”

Yeni tarifeyle ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT’ın enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ve sosyal belediyecilik anlayışını benimseyerek üniversite öğrencilerine, şehit ailelerine ve ihtiyaç sahibi ailelere ciddi indirimler yapıldığını belirtti. Başkan Böcek, “Zonguldak, Kahramanmaraş, Balıkesir, Sakarya, Giresun, İstanbul, Trabzon gibi şehirlerde suya zam yapıldı. Biz diğer belediyeler gibi olmayacağız. Anlayış görüş düşünce farkı ne olursa olsun Antalya’da sizlerin desteği için teşekkür ediyorum. Zaten 6 aylığına yapılıyor, 6 ay sonra bu ülkede ne olacağını hep beraber göreceğiz” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kazanan değil, kaybedeni kutladı   

Kazanan değil, kaybedeni kutladı