Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yüzde 50'ye yakın zamla hesaplara 7 bin 600 lira olarak yatmaya başladı!

Yüzde 50'ye yakın zamla hesaplara 7 bin 600 lira olarak yatmaya başladı!

Bakan Göktaş, bu ay evde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi başlattıklarını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüzde 50'ye yakın zamla hesaplara 7 bin 600 lira olarak yatmaya başladı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatılan önemli bir aile odaklı bakım hizmet modeli olduğunu belirtti.

Evde Bakım Yardımı'nın, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenlere destek sağlayarak aile bütünlüğünü koruduğunu vurgulayan Göktaş, bu programdan aylık ortalama 560 bin kişinin yararlandığını ve her hak sahibine aylık 5 bin 97 lira ödeme yapıldığını ifade etti.

Bakan, bu ay itibariyle Evde Bakım Yardımı kapsamında, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için toplamda 2,8 milyar lira ödeme yapmaya başladıklarını duyurdu. 2023 yılında ise toplamda 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ödemelerin engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımları şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir kılma çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Ayrıca, ocak ayında memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme ile Evde Bakım Yardımı ödemelerinin şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına 7 bin 608 lira olarak artışlı bir şekilde yatırılacağı bilgisini paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonları ilgilendiren vergi düzenlemesi: 2024'te KDV oranları artacak mı?

Milyonları ilgilendiren vergi düzenlemesi: 2024'te KDV oranları artacak mı?