Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi MEHMET BALIK: “YÜZDE 100 ZAM İŞE YARAMAZ”

MEHMET BALIK: “YÜZDE 100 ZAM İŞE YARAMAZ”

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre tüketici fiyatları ekimde yıllık yüzde 85,51 arttı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonun ekimde yüzde 185,34 olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEHMET BALIK: “YÜZDE 100 ZAM İŞE YARAMAZ”

Aralık Ayı’nda belirlenecek olan asgari ücret zammının enflasyon karşısındaki değeri olmadığını belirten Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Piyasadaki diğer ürünlerde zamdan etkilenecek, üretici desteklenmediği sürece tüketiciye yüzde 100 zam yapsanız da bir işe yaramaz” dedi.Hükümetin tüm maaşlara yüzde 100’ün üzerinde zam yapmayı planladığını aktaran Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Yüzden 100 zammın hiçbir çalışana işçiye, asgari ücretliye kar getireceğini düşünmüyorum. Ne kadar zam yaparlarsa yapsınlar, halkın kullanacağı tüketim mallarına zam yapılarak maaş zammı 1 ay içinde geri alınacak. Maaşlarımıza yüzde 100 zam yapılması bile yaşam kalitesi açısından hiçbir değişikliğe yol açmayacak. Önemli olan zam yapmak değil yaşanılabilir bir ülke yaratmak. Ekonomik olarak çok kötü durumdayız. Artık ne TÜİK’in açıkladığı rakamlar ne de hükümetin yapacağı zam gerçekçi gelir” ifadelerini kullandı.

“KAMU ÇALIŞANLARI ALIM GÜCÜ ARTTIRILMALI”

Halkın fiyatlara alışmakta zorluk çektiğini dile getiren Genel Başkan Mehmet Balık, “Dün 5 TL’ye aldığımız bir ürünün 12 TL olduğunu görebiliyoruz. Ekonomi canlandırmalı, kamu çalışanlarının alım gücü arttırılmalıdır. Bunun yolu zam yapmak olmamalı. Devlet kitler aracılığıyla piyasaya sunduğu hizmetlere zam yapmaktan vazgeçmeli. Piyasadaki diğer ürünlerde zamdan etkilenecek, üretici desteklenmediği sürece tüketiciye zam yapsanız da bir işe yaramaz. Halkın en önemli tüketim kalemlerine devlet tarafından zam yapılmamalı” diyerek açıklamasını noktaladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tahsis iptal

Tahsis iptal