Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yüz binlerce kiracıyı ilgilendiren haber! Mülk sahipleri bunu yapabilir

Yüz binlerce kiracıyı ilgilendiren haber! Mülk sahipleri bunu yapabilir

Mülk sahibi rakamlarda oynama yaparak kiracının tahliyesini istedi. Kiracının avukatı dükkan sahibinin oyununu bozdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüz binlerce kiracıyı ilgilendiren haber! Mülk sahipleri bunu yapabilir

İzmir'de bir dükkan sahibi, 2010 yılında kiraya verdiği halıcı dükkanı için imzalanan tahliye taahhütnamesini tahrif ederek tarihi 2019 olarak değiştirdi. Kiracı avukatının dikkati sayesinde ortaya çıkan tahrifat yargıya taşınırken, mahkeme tahrifatı bilirkişi raporuyla tespit ederek belgeyi geçersiz saydı ve kiracı lehine karar verdi.

İzmir'de bir dükkan sahibi, 2010 yılında kiraya verdiği halıcı dükkanı için kiracısıyla imzaladığı tahliye taahhütnamesini tahrif etti. Mülk sahibi, yeni sözleşme imzalamayı unutunca, eski taahhütnamenin tarih kısmında değişiklik yaparak mahkemeye başvurdu. Ancak, kiracının avukatı Şenay Geçkil, belgede yapılan tahrifatı fark ederek mahkemeye itiraz etti. Mahkeme, tahliye taahhütnamesindeki tahrifatı bilirkişi raporuyla tespit ederek belgeyi geçersiz saydı ve kiracı lehine karar verdi.

Yüz binlerce kiracıyı ilgilendiren haber! Mülk sahipleri bunu yapabilir

Kiracının avukatı Şenay Geçkil, müvekkilinin mülk sahibinin tahliye taahhütnamesine dayalı tahliye emri göndermesi üzerine başvuruda bulunduğunu belirtti. Yaptıkları teknik inceleme sonucunda, 2010 yılında düzenlenen taahhütnamenin mülk sahibi tarafından 2019 olarak değiştirildiğini tespit ettiklerini söyleyen Geçkil, mahkemenin tahrifatı bilirkişi raporuyla onaylamasıyla birlikte belgenin geçersiz sayıldığını ve kiracı lehine karar alındığını ifade etti.

Çıkan kararın birçok kiracıyı ilgilendirdiğini vurgulayan İzmir Barosu avukatlarından Şenay Geçkil, mevcut kanuni düzenlemelerin yetersiz kaldığını belirterek yeni düzenlemelerin acil olarak yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, vatandaşlara taşınmaz kiralarken boş tahliye taahhütnamesi vermeme konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
12 Aralık 2023 günlük burç yorumları

12 Aralık 2023 günlük burç yorumları