Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yurt dışı alışverişlerinde vergi ve limit güncellendi: Yeni düzenleme aktif!

Yurt dışı alışverişlerinde vergi ve limit güncellendi: Yeni düzenleme aktif!

Yurt dışından yapılan internet alışverişlerinde vergi ve limitlerde değişiklik! Hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü. AB'den gelen kargolarda vergi yüzde 30, diğer ülkelerden gelenlerde yüzde 60 olarak belirlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yurt dışı alışverişlerinde vergi ve limit güncellendi: Yeni düzenleme aktif!
KAYNAK: Haber Merkezi

Yurt dışından yapılan internet alışverişlerinde 21 Ağustos itibariyle yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. 4458 sayılı Gümrük Kanunu çerçevesinde, yurt dışı e-ticaret platformlarından yapılan hızlı kargo alışverişlerinin limiti 150 Euro’dan 30 Euro’ya çekildi. Ayrıca, Avrupa Birliği'nden gelen kargolarda vergi oranı yüzde 30, AB dışı ülkelerden gelenlerde ise yüzde 60 olarak belirlendi.

Yeni Vergi ve Limit Değişiklikleri

Yurt dışı e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerde vergi ve limitlerde önemli değişiklikler yaşandı. 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında alınan kararla, yurt dışı e-ticaret sitelerinden yapılacak hızlı kargo alışveriş limiti 150 eurodan 30 euroya indirildi. Yeni düzenleme ile AB ülkelerinden gelen kargolarda vergi oranı yüzde 30, AB dışındaki ülkelerden gelen kargolarda ise vergi oranı yüzde 60 olarak uygulanacak.

30 Euro’luk Alışveriş Limiti

Yurt dışından posta veya hızlı kargo ile gelecek ürünlerin alışveriş limiti 150 Euro’dan 30 Euro’ya düşürüldü. Avrupa Birliği’nden (AB) gelen kargolarda vergi yüzde 18’den yüzde 30’a, AB dışındaki ülkelerden gelen kargolarda ise vergi yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkarıldı.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu ve Ek Vergi

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli IV sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki vergi oranlarına ek yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek. Bireyler yurt dışından getirdikleri ürünlerde herhangi bir tarifeye dahil olmayacaklar.

Temu Sepet Limitlerinde Güncelleme

Yeni düzenleme olan Temu Yasası, elektronik ticaret sitelerini etkilemeye devam ediyor. Popüler Çinli e-ticaret platformu Temu, platformdaki sepet limitlerini güncelledi. Şirket, minimum sipariş tutarını 2000 TL'den 670 TL'ye indirme kararı aldı.

Temu ve Çin E-Ticaret Piyasası

Çinli e-ticaret platformu Temu, uygun fiyatlı ürünleriyle birçok ülkede geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşıyor. Ürünleri doğrudan Çin'deki üreticilerden tüketiciye ulaştırarak fiyat avantajı sağlayan Temu, Çin’in en zengin kişisi olarak bilinen Kurucusu Colin Huang'a ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Venezuela, X'in Ülkedeki Faaliyetlerine Dair Belge Talebinde Bulundu

Venezuela, X'in Ülkedeki Faaliyetlerine Dair Belge Talebinde Bulundu