Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yumurta fiyatlarına zam: İşte yeni fiyatlar

Yumurta fiyatlarına zam: İşte yeni fiyatlar

Türkiye genelinde yumurta fiyatlarına zam geldi. Afyonkarahisar ve Kayseri'de duble ve kılavuz yumurtaların fiyatları arttı. Üreticiler arz talep dengesizliğinden şikayetçi. Yumurtaların bir adedi bir dal sigaradan daha ucuz. İhracat fiyatları iç piyasanın altında seyrediyor ve dış piyasa talebi karşılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yumurta fiyatlarına zam: İşte yeni fiyatlar
KAYNAK: Haber Merkezi

Yumurtlama ömrünü tamamlamış tavukların kesime gönderilmesi sebebiyle Türkiye genelinde yumurta fiyatlarına zam yapıldı. Afyonkarahisar ve Kayseri gibi önemli yumurta üretim merkezlerinde toptancı piyasalarında fiyatlar 35 kuruş arttı.

Afyonkarahisar ve Kayseri'de Yeni Fiyatlar

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde duble yumurtanın fiyatı 2,75 TL iken 3,10 TL'ye yükseldi. Kılavuz yumurta ise 1,55 TL'den 1,90 TL'ye çıktı. Kayseri'de ise duble yumurta 2,66 TL'den 3,01 TL'ye, kılavuz yumurta ise 1,70 TL'den 2,05 TL'ye yükseldi.

Üreticiler Arz Talep Dengesizliğinden Şikayetçi

Kaytaş AŞ. Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, fiyat artışının arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını belirtirken, son 2 aydır fiyatların düşüş eğiliminde olduğunu ve üreticilerin maliyetlerinin altında satış yaptığını dile getirdi. Elde bulunan arzın talebi karşılayamadığını söyleyerek, bu durumun fiyatlara yansıdığını vurguladı.

Yumurtalar Sigaradan Daha Ucuz

Salt, yumurtaların şu anda bir adedinin bir dal sigaradan daha ucuz olduğunu ifade ederken, girdi maliyetlerinin düşünülmesi gerektiğini belirtti ve yumurta üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İhracat Fiyatları ve Dış Piyasa

Salt, ihracat fiyatlarının iç piyasanın altında seyrettiğini ve dış piyasanın piliç, kılavuz ve yarka sınıfı küçük boy yumurta talebiyle karşılandığını aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AJet'ten indirimli bilet kampanyası! 590 TL'den başlıyor

AJet'ten indirimli bilet kampanyası! 590 TL'den başlıyor