Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yeni asgari ücret haftaya belli olacak mı?

Yeni asgari ücret haftaya belli olacak mı?

2024 yılı asgari ücreti belirleme süreci devam ederken, görüşmelerden çıkacak son karar ve ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni asgari ücret haftaya belli olacak mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını ise 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirdi. Taraflar, müzakerelerini sürdürerek belirli bir aşamaya ulaştı.

İşçi ve işveren tarafından sağlanan ilerlemenin ardından, nihai kararın gelecek haftanın ilk günlerinde açıklanacağı yönünde tahminler yapılıyor.

Asgari Ücrette Mevcut Durum

Asgari ücret şu anda net 11 bin 402 lira olarak uygulanıyor. Aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş olan asgari ücretten, vergiler ve kesintiler düştüğünde net ücret bu miktarı oluşturuyor.

Asgari Ücretin İşverene Toplam Maliyeti

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bu maliyetin içinde 13 bin 414 lira 50 kuruş brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruş sosyal güvenlik primi ve 268 lira 29 kuruş işveren işsizlik sigorta primi bulunuyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesi, ülkedeki milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sanat Dünyasının Yüzleri TBMM’de Bütçe Görüşmelerine Katıldı

Sanat Dünyasının Yüzleri TBMM’de Bütçe Görüşmelerine Katıldı