Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yemeksepeti'ne soruşturma açıldı

Yemeksepeti'ne soruşturma açıldı

Rekabet Kurulu, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ'ye karşı soruşturma başlatma kararı aldı. Şirketin çevrim içi yemek siparişi platformunda uygulamalarıyla ilgili ciddi iddialar bulunuyor. Detaylar haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yemeksepeti'ne soruşturma açıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Rekabet Kurulu, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ'ye karşı soruşturma başlatma kararı aldı. Bu karar, şirketin çevrim içi yemek siparişi ve servis platformunda kendi kurye hizmetini zorunlu kılarak ve üye işletmelerin faaliyetlerini olumsuz etkileyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddelerini ihlal ettiği iddialarının ardından geldi.

İddialar Neler?

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ'nin kendi kurye hizmetini zorunlu kılması ve üye işletmelerin faaliyetlerini olumsuz etkilemesi, rekabetin sağlıklı işlemesini engelleyebilecek nitelikte. Kurul, bu iddiaların önemli olduğunu belirterek soruşturma başlatma kararı aldı.

Soruşturma Süreci

Rekabet Kurulu'nun ön araştırması sonucunda elde edilen bilgi ve belgeler değerlendirildi. Kurul, elde edilen bulguların ciddi ve yeterli olduğunu tespit ederek soruşturma başlatma kararı aldı. Ancak belirtilmelidir ki, soruşturma başlatılması şirketin suçlu olduğu anlamına gelmez, ancak iddiaların ciddiye alındığını ve incelenmesi gerektiğini gösterir.

Yemeksepeti'ne soruşturma açıldı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Motosiklet Kazası: Sürücü Acı İçinde Feryat Etti

Manavgat’ta Motosiklet Kazası: Sürücü Acı İçinde Feryat Etti