Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yatırım teşviklerinde ilave prim desteği uygulaması başladı

Yatırım teşviklerinde ilave prim desteği uygulaması başladı

Yatırım teşviklerinde kadın ve genç sigortalılara ilave sigorta primi işveren hissesi desteği (İSPİH) sağlanacak, yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yatırım teşviklerinde ilave prim desteği uygulaması başladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme, yatırımcılara yönelik destekleri artıracak. "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", 24 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, kadın ve genç istihdamını teşvik eden önemli bir desteği içeriyor.

Kadın ve Genç İstihdama İlave Sigorta Primi Desteği

Yeni tebliğe göre, yatırımcılara kadın veya genç iş gücüne yönelik ilave sigorta primi işveren hissesi desteği sağlanacak. İSPİH (İlave Sigorta Primi İşveren Hissesi) desteği, 29 Haziran 2021 tarihinden sonra yapılan başvurulara istinaden düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında geçerli olacak.

Destekten Yararlanma Şartları

İSPİH desteğinden yararlanabilmek için yatırımcıların, yatırım teşvik belgesinde belirtilen sigorta primi işveren hissesi desteği uygulamasının sona erdiği dönemi takip eden 3 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurmaları gerekiyor. Teşvik belgelerinde kayıtlı sigorta primi işveren hissesi desteğinden, kısmi süreli çalışma, sigortalıya ilişkin rapor, ücretsiz izin gibi eksik günler hariç, toplam 360 gün prim ödeme süresi şartını sağlayan kadın veya genç çalışan sayısı, İSPİH desteğine konu olacak.

Destek Tutarı ve Çalışan Sayısı Limitleri

İSPİH desteği kapsamında yararlanılabilecek destek tutarı, yatırımcının faydalandığı sigorta primi işveren hissesi desteği tutarını da kapsayarak teşvik belgesinde belirtilen azami destek tutarını geçemeyecek. Ayrıca, destek kapsamında hesaplanan çalışan sayısı, teşvik belgesinde kayıtlı olan ilave istihdam sayısını aşamayacak.

SGK Bilgileri Bakanlığa Düzenli Olarak Bildirilecek

Destekten yararlanacak firmalar hakkında SGK, Bakanlığa ayda bir bilgi verecek. Bu bilgiler arasında firma adı, teşvik belgesi sayısı, iş yeri sicil numarası, istihdam sayısı, vergi dairesi ve numarası, destek başlangıç dönemi ve yararlanma süresi yer alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail-Filistin Sorunu: Filistin Devleti Nasıl Kuruldu?

İsrail-Filistin Sorunu: Filistin Devleti Nasıl Kuruldu?