Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Vergi dairelerinin defterdarlıklara dönüşümü süreci başladı!

Vergi dairelerinin defterdarlıklara dönüşümü süreci başladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında defterdarlıkların ve vergi dairesi başkanlıklarının birleştirileceğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vergi dairelerinin defterdarlıklara dönüşümü süreci başladı!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatında köklü bir değişiklik gerçekleştirildi. 3 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan “Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile önemli bir reform duyuruldu. Bu düzenleme, 1 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatında sunulan hizmetlerin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bünyesinde bulunan defterdarlıklara devredilmesini öngörüyor.

Taşra Teşkilatında Önemli Yapısal Değişiklikler

Yeni düzenleme kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatındaki vergi daireleri ile GİB'in taşra teşkilatındaki vergi dairesi başkanlıkları, tek bir yapı altında birleştirildi. 29 ildeki mevcut vergi dairesi başkanlıkları, defterdarlığa dönüştürüldü ve bulundukları ilin ismini aldı. Bu dönüşümle birlikte, vergi dairesi başkanları da defterdar unvanı ile görevlendirildi. Ayrıca, vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde yeni defterdarlıklar kurularak, GİB’in ülke genelindeki örgüt yapısı standart hale getirildi.

Muhasebat ve Muhakemat Birimleri Aynen Korundu

Düzenleme ile birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatındaki Muhasebat ve Muhakemat birimlerinin görevleri aynen korunarak, doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı defterdarlıklara devredildi. Bu değişiklikle birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatındaki hizmetler daha merkezi bir yapıya kavuştu ve vergi yönetiminde daha tutarlı bir uygulama sağlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazeteci Ersoy Dede Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Gazeteci Ersoy Dede Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?