Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ünlü ekonomist elinde TL'si olanlara seslendi: Bu tarihte dolar almayan pişman olacak

Ünlü ekonomist elinde TL'si olanlara seslendi: Bu tarihte dolar almayan pişman olacak

Dolar, dalgalı seyrini sürdürmeye devam ederken, sabah saatlerinde 27 TL seviyelerinde işlem görüyor. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar yatırımı yapmak isteyenlere dolar almak için doğru zamanın ne zaman olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü ekonomist elinde TL'si olanlara seslendi: Bu tarihte dolar almayan pişman olacak

Nihat Saraç / Akdeniz Gerçek Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna yönelik güncel verilerle yeni tahminini paylaştı. Yeni dönemde yatırımcıları ilgilendiren konuda Geçer, Ekim ayına işaret etti. "Büyük dalgalanmalar yaşanabilir" şeklindeki ifadesiyle, bu dönemde yatırımcının daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Ünlü ekonomist, piyasalardaki baskının uzun süreli olmayacağını belirterek doların 35 TL seviyesine yükseleceği öngörüsünü paylaştı. Ayrıca, önümüzdeki haftalarda doların gerçek rakamına ulaşacağını ve Ekim ayının kritik bir süreç olacağını ifade etti. Dolar ile alım satım yapanlar için "dolar borcu bulunanlar için yeni bir alım fırsatı doğacak mı?" ve dolar yatırımı bulunanlar için "Ne zaman bozdurmalıyız?" sorularına da değindi.

Selçuk Geçer, Ekim ayına işaret ederek değerli madenler ve döviz sahibi yatırımcılara seslendi. Bu tarihte döviz kurundaki hızlı artışa dikkat çekti ve "Rekor seviyelere ulaşmaya az kaldı" uyarısında bulundu.

Yatırım yapmak isteyenler ve aynı zamanda doları bozdurmak isteyenler için Geçer'in kritik tahmini şu şekildedir: "Dolar, Eylül-Ekim ayları arasında önce 30 TL seviyelerine ardından 40 TL'ye yükselecek. 38 TL seviyesine ulaşma ihtimali bulunuyor."

Selçuk Geçer'e göre, aslında doların 38 TL seviyesine şu ana kadar ulaşmış olması gerekiyordu. Ancak, önümüzdeki dönemde bu rekor seviyeye ulaşmanın öngörülemez olduğunu düşünüyor ve Eylül-Ekim aylarına işaret ederek yatırımcıların daha temkinli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Benzine yeni zam yolda: Tarih verildi

Benzine yeni zam yolda: Tarih verildi