Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Türkiye'de 5 ayda 27 bini aşkın elektrikli otomobil satıldı

Türkiye'de 5 ayda 27 bini aşkın elektrikli otomobil satıldı

Türkiye'de otomobil piyasasında tam elektrikli araçların talebi hızla artarken, dizel ve otogazlı araçların satışları gerilemeye devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de 5 ayda 27 bini aşkın elektrikli otomobil satıldı
KAYNAK: AA

Türkiye'de tam elektrikli otomobillerin satışı, 2023'ün ilk 5 ayına kıyasla yüzde 257,3 artışla 27 bin 604 adede ulaştı. Bu veriler, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından derlenen bilgilere dayanıyor.

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ SATIŞLARI ARTTI

AA muhabirinin ODMD verilerinden elde ettiği bilgilere göre, ocak-mayıs döneminde otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 6 oranında arttı. Bu süreçte 471 bin 743 adet sıfır araç satıldı.

BENZİNLİ OTOMOBİLLER HALEN LİDER

Ocak-mayıs döneminde benzinli otomobiller, 247 bin 828 adetle en çok tercih edilen araçlar oldu. Hibrit otomobiller ise 54 bin 65 adetle ikinci sırayı aldı.

DİZEL VE OTOGAZLI OTOMOBİLLERDE GERİLEME

Dizel otomobillerin satışı yüzde 33,1 azalırken, otogazlı otomobillerin satışı yüzde 37 düşüş gösterdi. Dizel otomobillerin pazar payı yüzde 17,3'ten 10,5'e, otogazlı otomobillerin payı ise yüzde 1,3'ten 0,7'ye geriledi.

HİBRİT OTOMOBİLLERİN POPÜLERLİĞİ ARTIYOR

Hibrit otomobillerde ise büyük bir artış gözlendi. Bu dönemde hibrit otomobil satışları yüzde 50,3 artarak 54 bin 65 adede yükseldi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN PAZAR PAYI YÜKSELİYOR

Tam elektrikli otomobillerin pazar payı ocak-mayıs döneminde yüzde 2,3'ten 7,4'e çıktı. Elektrikle çalışan tam elektrikli otomobillerin yanı sıra uzatılmış menzil opsiyonuna sahip araçlar da elektrikli sınıfında değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Birce Akalay'ın Rol Aldığı Mezarlık Dizisinin İkinci Sezon Detayları Belli Oldu!

Birce Akalay'ın Rol Aldığı Mezarlık Dizisinin İkinci Sezon Detayları Belli Oldu!