Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi “Türkiye vergi cehennemine döndü”

“Türkiye vergi cehennemine döndü”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, TBMM’ye sunulan ek bütçe talebi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Ramazan Düzen, ek bütçede bulunan gelirin yüzde 95’inin vergilerden gelen gelir olduğunu belirterek, “Vatandaş açısından Türkiye vergi cehennemine döndü” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Türkiye vergi cehennemine döndü”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen ”Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 1 trilyon 119 milyar 500 milyon liralık ek bütçe teklifinde bulundu. Elde edilecek gelirin yüzde 95 vergilerden oluşmakta. Bu korkunç bir şey düşünsenize bir teklif veriyorsunuz sadece yüzde 5’i vergi dışı gelirlerden karşılanacak. Ayrıntıya girmeyeyim ama gelir vergisinden 200 milyar lira, kurumlar vergisinden 163 milyar lira, dahilde alınan KDV vergisinden 237 milyar lira özel tüketim vergisi, motorlu taşıt vergisi damga vergisi gibi birçok vergilerden karışılacak. Benim kıymetli vatandaşımın beline kambur olarak geliyor. Üretime dayalı bir şey yok vergi dışı gelir sadece 48,4 milyar lira olarak tanzim edilmiş. Elde edilen ek bütçenin de 80,5 milyar lirasını faiz gideri olarak kullanılacak. Vatandaş açısından Türkiye vergi cehennemine döndü” diyerek eleştirilerde bulundu.

“YÜZDE 5’İ VERGİ DIŞINDA GELİR”

Başkan Ramazan Düzen, “Hükümet meclisten 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin liralık ek bütçe ödeneği talep etti. Maalesef bu ödeneğin sadece yüzde 5'i vergi dışı gelirlerden karşılanacak. Getirilen ek bütçenin gelirleri; gelir vergisi 201,4 milyar lira, kurumlar vergisi 163,1 milyar lira, dahilde alınan KDV 237,3 milyar lira, özel tüketim vergisi 306,6 milyar lira, motorlu taşıtlar vergisi 32,6 milyar lira, damga vergisi 30 milyar lira, harçlar 28,6 milyar lira, banka ve sigorta muameleleri vergisi 33,2 milyar lira, diğer vergiler 38,3 milyar lira, vergi dışı gelirler ise 48,4 milyar lira şeklinde kalemler ile karşılanacak. Maalesef 80,5 milyar lirasının faiz giderleri için kullanılması öngörülmektedir” bilgisi ile üretime dayalı politikalara adım atılması gerektiğini belirtti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tüm kiracıları ilgilendiriyor...Temmuz 2024'e kadar uzatıldı

Tüm kiracıları ilgilendiriyor...Temmuz 2024'e kadar uzatıldı