Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜİK: Sanayi üretimi Şubat'ta geriledi

TÜİK: Sanayi üretimi Şubat'ta geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi üretimi, Şubat ayında gerileme gösterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK: Sanayi üretimi Şubat'ta geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı Şubat ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre, depremlerin etkisiyle sanayi üretimi sert bir düşüş yaşadı. Sanayi üretiminde aylık düşüş oranı yüzde 6 olarak kaydedilirken, yıllık üretim düşüşü oranı da 8,2'ye yükseldi.

4fada94f-f933-4c09-a7b6-2fe2fb9b8b62-w

TÜİK açıklamasında, depremin etkilediği illerde mücbir sebep ilan edilerek beyannamelerin ertelendiği ve bu nedenle anketlerden yüzde 67 oranında cevap alındığı belirtildi. Bu durumda, eksik gözlemler için alternatif veri kaynakları ve istatistiksel yöntemler kullanılarak tahmin yapıldığı ifade edildi.

SANAYİ ÜRETİMİ AYLIK YÜZDE 6,0 AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Şubat ayında Sanayi Üretim Endeksi yüzde 6,0 oranında geriledi. Endeksin alt sektörlerine bakıldığında, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 11,2 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,6 oranında düştü. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,4 oranında artış gösterdi.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Ben şikâyetten yana değilim, sorunları çözmekten yanayım”

“Ben şikâyetten yana değilim, sorunları çözmekten yanayım”